Jeg ville gerne prøve at lave en lidt sundere udgave af kanelsnegle. Jeg lavede til min fødselsdag nogle helt klassiske kanelsnegle. Jeg tænkte derfor, at det måtte være muligt at skifte lidt ud i ingredienser og det lykkedes rigtig godt, jeg følte hvert fald ikke den store forskel. Jeg har skiftet noget af sukkeret ud med sukkererstatning fra EASIS, sødmælken ud med skummetmælk og noget af melet er skiftet ud med groft mel. Det er selvfølgelig ikke sunde kanelsnegle men en sundere udgave end den originale opskrift.

5 fra 1 stemme
Sunde kanelsnegle
Ret Dessert
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Hævetid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 51 minutter
Ingredienser
Dej
- 100 g. Smør
- 5 dl. Skummetmælk
- 50 g. Gær
- 1,5 dl Sukker fra Easis
- 0,5 tsk. Salt
- 2 tsk. Stødt kardemomme
- 500 g. Hvedemel
- 200 g. Groft mel
Fyld
- 100 gram Smør
- 2 dl Sukker fra Easis
- 2 spsk. Kanel stødt
- 1 Æg til pensling
Sådan gør du
- Smelt smør og mælk i en gryde til mælken er lun.
- Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk.
- Sukker og salt tilsættes og der røres rundt til det er opløst.
- Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig.
- Lad den hæve overdækket i 40 minutter.
- Rør fyldet sammen.
- Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til en rektangel på ca. 20*30 cm.
- Fordel fyldet på det to rektangler og rul dem stramt sammen fra den berede ende.
- Du kan både vælge at lægge sneglene på en bageplade klædt med bagepapir eller komme dem i små papirforme som jeg har gjort.
- Lad dem efterhæve overdækket i 40 minutter.
- Sneglene pensles med æg og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader C. Almindelig ovn i 6 – 8 minutter.
Har du lavet min opskrift?Tag gerne @christinaholmsvarer på instagram, så jeg kan se hvad du har lavet
Et lille tip: De sunde kanelsnegle kan sagtens fryses. Så hvis du laver en ekstra portion, er der masser til uventede gæster og når den lille sult nærmer sig.
Dem vil jeg prøve at bage! Elsker kanelsnegle 🙂
De er virkelig også gode, jeg elsker selv kanelsnegle og denne omgang nåede ingen af dem i fryseren 😛
Knus