One pot pasta uden kød

Sådan bruger jeg min The five minute journal

Dagene flyver afsted. Inden man når at se sig om, så er det weekend og en ny uge skal til at begynde. I en travl hverdag, tror jeg at vi alle kan blive bedre til at stoppe op, tænke over hverdagen og være taknemmelig. Og lige netop det med at stoppe op og reflektere over sig selv og dagen, det tror jeg vi alle kan blive bedre til. Og til det kommer The five minute journal ind i billedet. 

Hvorfor bruge The five minute journal

Baggrunden for The five minute journal var at forsøge at hjælpe mennesker til, at opnå en større taknemmelighed i hverdagen. Forfatterne bag bogen har fundet frem til at taknemlighed kan føre til flere ting, blandt andet:

  • Stærkere immunforsvar og lavere blodtryk
  • Højere grad af positive følelser
  • Mere glæder, optimisme og lykke
  • Større lyst til at være generøs og have medfølelse for andre
  • Mindre følelse af ensomhed og isolation.

Sådan bruger jeg min The five minute journal

I godt og vel et år har jeg brugt min five minute journal. Jeg har ikke brugt den hver dag. Men så snart vi når ind i efteråret og vinteren, hvor det hele til tider kan blive lidt mere trist, så har jeg været rigtig glad for den. For som tidligere nævnt, så er det et godt redskab til at skabe flere positive følelser og glæde.

Bogen er delt op i to dele. En del til om morgen og en del til om aften. Om morgen skriver man 3 ting man er taknemlig for, 3 ting som vil gøre dagen god og til sidst en ”daily affirmation”. Det kan oversættes til at være en form for erklæring som definerer den du vil være. Om aften skriver man så igen 3 gode ting, der er sket den dag, og en ting som kunne have gjort dagen bedre. Udover det, er der et dagligt citat, og hver uge er der en ”Weekly Challenge”. Det kunne for eksempel være ”Focus on your breathing by counting 10 inhales and 10 exhales in a row” eller ”Set aside 2 hours today for uninterrupted work”.

Jeg vil virkelig anbefale den, hvis du gerne vil sætte mere fokus på at være taknemmelig, og at blive bedre til at reflektere over de gode ting i livet. Du kan finde bogen lige her, og måske den skal på på din ønskeseddel til jul? Er der nogle af jer der har The five minute journal?

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta uden kød