Grønkålschips

Anmeldes af bogen ”Fokus giver Frihed”

Anmeldereksemplar fra Frydenlund
For nogle måneder siden (eller jeg må nok heller indrømme, at det nok snart er et halvt år siden) fik jeg en mail. Det var en pressemeddelelse på en ny bog. Første tænkte jeg, hvorfor i al verden modtager jeg denne mail? Mig som aldrig læser bøger. For jeg må indrømme, at det kan nok tælles på en hånd, hvor mange bøger jeg frivilligt har læst. Overskriften på bogen var Fokus giver Frihed – gode råd om arbejdsmetoder i en verden fuld af forstyrrelser, og det fik mig til at sende en mail tilbage, at jeg rigtig gerne ville modtage et anmeldereksemplar.

Forlagets beskrivelse af Fokus giver Frihed

Navn: Fokus giver frihed – gode råd om arbejdsmetoder i en verden fuld af forstyrrelser
Forfatter: Pernille Gaarde Abildbaard
Forlag: Frydenlund
Sidetal: 207

Tid er blevet en af vores vigtigste ressourcer, men hvordan strukturerer vi den, så vi udnytter den optimalt og samtidig sikrer størst mulig livskvalitet? Det får du 15 topchefers, kunstneres og forskeres bud på i bogen her.
I vores digitaliserede verden bliver vi konstant afbrudt – mails tikker ind, telefonen bibber, notifi­kationer fra diverse apps og sociale medier popper konstant op på vores smartphones. Ifølge en amerikansk undersøgelse bruger vi i gennemsnit kun to minutter og 11 sekunder ad gangen på en opgave. Hvorfor? Og hvad betyder det for resultatet?
Bogen får dig til at reflektere over egne arbejdsmetoder og giver dig gode råd til, hvordan du kan få meget mere fra hånden i langt højere kvalitet. ‘Fokus giver frihed’ giver dig de nødvendige redskaber til at få skabt optimale resultater i dit daglige arbejde til glæde for din samlede livskvalitet.

Et lille tip: Du kan læse mere om bogen og købe den lige her.

Det synes jeg om bogen

Bogen er rigtig nem at gå til og læse. Bogen er delt op i tre dele. En indledning omkring “Et arbejdsliv fuld af fristelse. Herefter interview med de 15 forskellige personer, og til sidst en afslutning. Afslutningen følger op på de interview der er lavet, deler viden, praktiske erfaringer og gode metoder til at arbejde. Den er delt op på en god måde, som gør at den efterfølgende kan bruges som en form for opslagsværk. Fordi der er så mange forskellige metoder, henvender bogen sig ikke til en bestemt type, men derimod mange. Ved man allerede hvordan man arbejder godt og fokuseret, kan det godt være man ikke vil få så meget ud af bogen. Vil man derimod gerne blive klogere på, hvordan andre arbejder og ikke mindst spore sig inde på de arbejdsmetoder som fungerer for en, eller lære hvordan man optimerer den, så er det en perfekt bog til dig.

Mine favorit metoder

I bogen bliver der som sagt præsenteret en del metoder fra de forskellige personer. Hver personer har i gennemsnit delt omkring seks af deres metoder. Jeg har prøvet at udvælge de seks metoder, som er nogle jeg selv bruger eller gerne selv vil arbejde på at implementere i min hverdag.

  1. Når du først har åbnet en mail, skal du også tage action på den med det samme – Jimmy Maymann-Holler
  2. Vær opmærksom på din hjerne, og sørg for at have små pauser i løbet af din arbejdsdag – Jeanette Fangel Løgstrup
  3. Sørg for at have flowtid, når du skal løse komplicerede opgaver – Jeanette Fangel Løgstrup
  4. Find det sted – f.eks. en café – hvor du er mest effektiv, og dyrk det – Martin Thorborg
  5. Brug netværk til videndeling og erfaring – Sheela Maini Søgaard

Jeg må indrømme, at jeg synes det er lidt sjovere at læse en bog, når jeg tilmed også kan udvikle mig selv og blive klogere. Så hvis der er nogle af jer der kan anbefale lignende bøger så smid gerne en kommentar.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålschips