Æblekage

Min rejse til Australien – Adelaide

Rigtig mange af jer viste stor interesse for at høre om min tur til Australien. Det gør mig rigtig glad at høre, at I gerne vil læse og høre mere om min tur. Jeg har tænkt lidt over, hvordan jeg lige skulle dele det op, eftersom jeg jo har været afsted i godt og vel to måneder. Jeg kommer til at lave intet mindre en fire indlæg, som kommer til at handle om min tid i Adelaide, min tur til Sydney, Ayers Rock og Kangaroo Island. Det første indlæg i dag, kommer til at handle om min tid i Adelaide, og i løbet af de næste par uger, vil jeg dele de andre indlæg.

Hvorfor Adelaide?

Nogle af jer tænker måske, hvorfor i alverden jeg lige har valgt at tage til Adelaide og bo der det meste af tiden. Men det er der en god forklaring på. Jeg var så heldig, at da vi for nogle år siden var i Thailand mødte et par fra Australien. Dem har vi holdt kontakten med, og de var i Danmark for fire år siden. De har altid sagt til os, at kom vi til Australien kunne vi altid bo ved dem. Tilbage i december sidste år, snakkede jeg en del om, at jeg rigtig gerne ville til udlandet og arbejde og forbedre mit engelsk. Ja, for at gøre en lang historie kort, bestilte jeg i februar mine flybilletter til Adelaide og havde et sted at bo.

Om at blive en del af hverdagen

Det var ikke muligt at få arbejde mens jeg var i Australien, men det er jeg rigtig glad for. Det gav mig i stedet mulighed for, at få et meget bedre billede af hvordan hverdagen er, opleve kulturen og udvikle mit sprog. Efter bare en uge, havde jeg allerede mødt en masse mennesker, lært byen at kende og kunne nemt tage rundt med bus eller på gåben. I med at jeg havde næsten to måneder i Adelaide, gav det mig også en god mulighed for at blive en del af hverdagen og være med til alle de der hverdagsting som for eksempel indkøb og madlavning. Men hvad har jeg ellers lavet? For at sige det kort har jeg holdt ferie. Jeg har været ude at se så mange forskellige ting i Adelaide, været på nogle endagsture, været på længere ture som Uluru, Sydney og Kangaroo Island, besøgt cafeer og mødt en masse mennesker. Så det er bestemt ikke fordi jeg har kedet mig.

Hvad skal man se i Adelaide?

Selvom man måske ikke høre så meget om Adelaide, så er der alligevel rigtig mange ting at se. Både omkring Adelaide men bestemt også i South Australia. Jeg har alligevel prøvet at udvælge nogle af de ting, som jeg synes man skal se i Adelaide.

En fodboldkamp
I Australien er de rigtig glade for sport, specielt Australsk fodbold går de meget op i. Jeg var så heldig at jeg to gange var inde og se en fodboldkamp. Det er noget helt andet i forhold til den fodbold vi kender. Selvom jeg måske ikke forstår reglerne 100 procent, så er det stadig en rigtig fed oplevelse.

Cleland Wildlife Park
Når man besøger Australien, bliver man også nød til, at besøge en af de mange wildlife parker der er. Vi besøgte Cleland, som ligger en lille halv time fra byen. Det er en rigtig smuk park, hvor der er rig mulighed for at se alle de australske dyr, fodre kænguruer og se den smukke natur. Besøger man Cleland er det oplagt med et smut til Mount Lofty, hvor man har en smuk udsigt over byen. Og er man til gåture og hike, er der fra Mount Lofty mulighed for, at vælge en af de mange gåture som går tilbage til byen eller rundt i bjergene.

Henley Beach og Glenleg
Noget af det jeg elsker ved Adelaide er, at det ligger lige ud til vandet. Der er masser af stier langs stranden, som er perfekte til både gåture og cykelture. Vi boede ikke langt fra Henley Beach, som er et af mine favorit steder. Også Glenleg er super hyggelig med butikker og spisesteder. Det er desuden rigtig nemt at komme fra byen ud til Glenleg, da sporvognen kører direkte derud.

Barossa Valley
Man kan ikke besøge Adelaide uden at besøge en af de mange vin områder. Jeg bookede en heldagstur rundt i Barossa Valley, hvor man besøgte fem forskellige vingårde. Vi fik lov at smage en del forskellige vine. Så I kan nok regne ud, hvordan man havde det sidst på dagen. Udover Barossa Vally er der også andre vin regioner som Clare Valley, McLaren Vale som også er et besøg hver.

Hahndorf
En af de ældste byer og bestemt også en af de hyggeligste. Du finder alveredens butikker, hvor de sælger alt fra hjemmelavet sæbe og lys til lædervarer, smykker og slik.

Gode steder at spise i Adelaide

Vingårde
Adelaide og generelt South Australia er utrolig berømt for deres vine og mange vingårde. Jeg har været så heldig, at jeg nåede at besøge en del. Et af de første steder og et af mine favorit steder er Leconfield Wines i McLaren Vale. Også Pindarie er et rigtig lækkert sted med god mad og en fantastisk udsigt. Billedet ovenfor er fra Pindarie, og smuk selvom vinteren. Det er to af mine yndlings, men kun et lille udpluk af de mange vingårde som der er.

Melt Pizza
Ved Henley Beach, som er et af mine yndlings steder, finder man blandt andet Melt Pizza, de laver virkelig lækre pizzaer, som er lidt mere moderne.

50sixone
Hvis du elsker dessert og er klar på et sukkerchok, så skal du besøge 50sixone. De er utrolig kendt for deres shakes, som er ret vilde. Jeg fik deres pandekage, og det er en af de bedste pandekager, jeg længe har fået.

Delicia Acai & Protein Bar
Som I nok ved elsker jeg smoothie bowls, så jeg skulle selvfølgelig forbi Delicia Acai & Protein Bar, som laver nogle vildt lækre smoothie bowls. Jeg fik denne, som var med chokolade, banan og peanutbutter. Jeg tænker jeg snart må i køkkenet og prøve at lave en som minder om.

Peel st resturant
En af de sidste dage jeg var i Adelaide var vi ude at spise på Peel st. Det fungerer lidt som tapas, hvor man bestiller forskellige retter, som man så deler. Vi var seks mennesker afsted og bestilte to store og fire små retter, hvilket var mere end rigeligt til os. De har meget forskelligt mad, men alt er friskt og lækkert.

Jeg har virkelig forelsket mig i Adelaide. Både kulturen, menneskerne og alle de smukke steder der er. Og det med at blive en del af hverdagen på den måde jeg blev, gjorder der endnu sværere for mig, at skulle rejse hjem igen. Jeg håber dette indlæg kunne give jer et lille indblik i, hvad jeg har lavet i Adelaide og ikke mindst hvad det er for en by. Jeg synes ikke det er en by, man høre så meget om at folk tager til, men byen og South Australia er bestemt et besøg hver.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblekage