Overnight oats med peanutbutter og banan

Sund æblekage

Æblesæsonen er godt i gang, og hvilken bedre anledning til at dele en lækker opskrift med æbler? Jeg har lavet mit bud på en sund æblekage, som jeg er blevet rigtig tilfreds med den. Jeg elsker selv æblekage, og nu kan jeg med lidt bedre samvittighed nyde denne. Udover den smager rigtig godt, er den også en perfekt ide som tilbehør til en brunch eller en lækker morgenmad. Ja, jeg indrømmer gerne at jeg spiste den ene til morgenmad. Æblerne jeg har brugt er Discovery æbler, som kan plukkes fra august til slutningen af oktober.

Opskrift på sund æblekage

Antal: Giver to store portioner eller fire små

Du skal bruge

Æblegrød

  • 8 æbler
  • 1 ½ dl. vand
  • 1 tsk. kanel

Rugbrødsknas

  • 5 skiver rugbrød
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker

Skyr

  • Vaniljeskyr

Sådan gør du

Æblegrød

  1. Skræl æbler, fjern kernehuset og skær æblerne ud i mindre stykker.
  2. Kom æblerne i en gryde sammen med vand og kanel.
  3. Lad æblerne koge til de begynde at blive bløde.
  4. Sluk for varmen og mos æblerne med en gaffel.

Et lille tip: Lad nogle af æblestykkerne være hele for at give lidt mere bid til desserten

Rugbrødsknas

  1. Kom rugbrød i en minihakker og blend til det er hakket fint.
  2. Smelt smør på en middelvarm pande.
  3. Kom det fint hakkede rugbrød på panden til det begynder at få farve.
  4. Drys sukker over og rist rugbrødet et par minutter mere.
  5. Lad rugbrødsknasen køle af på en bageplade med bagepapir.

Et lille tip: Hvis du har ekstra rugbrødsknas tilbage, er det perfekt som tilbehør på din skyr.

Æblekagen
Du kan enten vælge at lave portionsanretning eller servere det i en skål. Fremgangsmåden er den samme.

  1. Kom æblegrød i bunden, herefter lidt rugbrødsknas og til sidst skyr.
  2. Gentag igen til du har fyldt glasset eller skålen op.
  3. Server med rugbrødsknas på toppen.


Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebook 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overnight oats med peanutbutter og banan