Parfumefri makeup - Idun Minerals

Sådan laver du en god to-do liste

For mig er planlægning og struktur super vigtigt. Jeg laver ofte to-do lister, da det giver mig et godt overblik over, hvad jeg skal have for hånden den pågældende dag. Især i perioder hvor man har mange ting for eksempel i forbindelse med eksamen og større opgaver, så er det vigtigt med struktur og planlægning, så man ikke komme alt for langt bagud og stresser. Det giver også god tilfredshed, når man kan strege de ting af man har nået. Det giver også mig en form for selvtillid og tro på at jeg godt kan, når jeg kan se, at jeg faktisk har fået lavet noget den dag. To-do lister kan laves på mange forskellige måder, og det er nok meget forskelligt fra person til person, hvad der fungerer bedst for en. I dag vil jeg hvert fald vise, hvordan jeg laver en god to-do liste.Sådan laver du en god to-do liste

Sådan laver du en god to-do liste

”Har tid til” og ”Hvis jeg får tid”
For et par måneder siden, var jeg i Søstrene Grene og fandt de to grønne to-do-lister. Jeg har købt to, hvilket der er en bestemt grund til. Jeg deler dem nemlig op i ”Har tid til” og ”Hvis jeg får tid”. På den måde vurderer jeg også, hvad der er vigtigt for mig, og hvad der er knap så vigtigt. Så får jeg gjort de vigtigste ting først, og kan være tilfreds og stolt over, at jeg har fået gjort de ting. Samtidig kan jeg så ”hvis jeg har tid”, lave nogle andre ting, som jeg kan glæde mig over både nu og i fremtiden. Ting som jeg ofte har på ”hvis jeg får tid” listen, er ting som kommer ud i fremtiden. Det kan være, at lave et blogindlæg til senere på ugen, rydde lidt ekstra op eller forberede noget til studiet. Det er ofte ting, som vil hjælpe mig dagen efter eller senere hen at få gjort. Det er som sagt et par måneder siden, at jeg købte de fine to-do lister, men måske I er heldige at de stadig har dem. Jeg skal hvert fald ind og se, om de har flere, for de kostede sølle 9 kroner.

Vær realistisk
En ting som er rigtig vigtig, når man laver en god to-do list er, at være realistisk og ikke sætte sig selv for mange mål. Hvis man vågner en morgen og har masser af energi, så kan man hurtigt komme til at sætte sig for mange ting i hovedet, som man måske ikke når. Jeg plejer at sætte mellem tre og fem ting på min to-do liste. Heller en ting for lidt end en for meget. Du kan altid komme flere på, som dagen går. Jeg har også en to-do list fra AndCopenhagen, som I nok har set før. Hvis jeg har en dag fri, og har lidt flere ting på programmet, så bruger jeg den. Der kan man også skrive klokkeslæt på, hvilket leder mig videre til noget andet, nemlig at sætte tid på det man skal.

Sæt tid på
Noget jeg først er begyndt på for nyligt er, at bruge min timer på telefonen. For eksempel hader jeg at rydde op, selvom jeg elsker orden. Jeg tænker jeg ikke kan være den eneste?? Men for at få det gjort, sætter jeg min timer på telefonen til for eksempel 15 minutter. Det virker super godt for mig, at jeg ved hvor lang tid jeg skal bruge. Der går nok også lidt konkurrencemenneske i mig for at se, hvor meget jeg kan nå på 15 minutter. Jeg bruger faktisk timer til mange ting, hvis jeg skal læse noget i en bog til studiet, arbejde på bloggen eller for eksempel rydde op. For mig virker det som sagt rigtig godt, at jeg ved hvad jeg skal og hvor lang tid jeg skal det. Hvis du også selv vil give dig i kast med, at lave to-do lister, så jeg har fundet de sødeste to-do lister fra VissaVasse. Der er forskellige størrelser, men min favorit er denne som er i A5 størrelse eller denne i A4, er virkelig også lækker. Jeg vil også gerne høre hvordan I laver en god to-do liste, hvis det er noget I bruger. Så smid gerne en kommentar.


Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebookPinterest

2 kommentarer

 • Jeg laver også dagligt to-do lister, jeg er dog typen, der ofte har lidt for ambitiøse lister og ender med at stresse mig selv. Men jeg arbejder virkelig på at lave dem kortere og mere realistisk. Godt tip med timeren, det vil jeg helt sikkert prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

   Det kender jeg alt for godt. Men kan hurtigt få fyldt alt for mange ting på 😛 Jeg håber du kan bruge det 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Parfumefri makeup - Idun Minerals