Slut med hævede og trætte øjne om morgenen

Om at vælge det som betyder mest for en

I en travl hverdag, hvor vi bliver bombarderet med indtryk og ting vi skal forholde os til, kan det hurtigt blive en kamp med tiden, for at nå det man gerne vil, skal og har sagt ja til. Jeg er en person, som altid gerne vil 117 ting. Ja, helst ikke gå glip af noget som helst. Men det er de færreste af os, som kan nå alt det vi skal, vil og har sagt ja til.p4049487-copyMen hvad er det så, som betyder mest for en? Det er vidt forskelligt fra person til person. Det gælder om at mærke efter, og inderst inde ved vi alle godt, hvad det er, som er vigtigst for os. Det kræver tid og det kræver også, at man vil sætte sig ned og tænke over, hvad der betyder noget for en selv. Du kan for eksempel lave et dokument på din computer, mobil eller skrive i en notesbog. Her skriver du ned hvad det er, der er vigtigt for dig. Det er som sagt meget individuelt. Nogle af de ting jeg har fundet ud af er vigtige for mig er, at jeg skal planlægger min dag, så jeg ved hvad jeg skal. En anden ting jeg med tiden har lært er at basale ting som mad, vand og søvn er vigtig for, at jeg kan fungere og at jeg har energi. I hverdagen er det igen vigtigt, at tænke over hvad der betyder mest for en i de valg man tager.

Jeg er selv begyndt at tænke mere over, hvad det er som giver værdi for mig, og hvad der betyder mest for mig. Hvis jeg en dag kan mærke, at det som betyder mest for mig den dag, er at bruge tid med en god veninde, så sætter jeg det højest. Kan jeg en anden dag mærke, at jeg har brug for at få en masse små og praktiske ting ud af hovedet, så laver jeg en prioritering over, hvilken ting som er den vigtigste, næst vigtigste og så videre. Mens jeg en tredje dag, måske kan mærke, at jeg har brug for at slappe af og ikke have så mange opgaver og aftaler, så prioriterer jeg det. Samtidig prøver jeg også, at tænke lidt mere ud i fremtiden. Ved at løse nogle opgaver som kommer ud i fremtiden, hjælper man sig selv med at undgå stress og dårlig samvittighed. Det kan være alt fra at rydde op, betale en regning eller ringe og bestille tid til tandlæge. Der vil selvfølgelig altid være nogle ting som kan komme i vejen, og skal laves med det sammen eller inden for en bestemt deadline. Men tænk hele tiden over, hvad er det som betyder mest for mig, og hvordan hjælper det mig.

Når man vælger nogle ting til, vælger man ofte andre ting fra. Som jeg skrev tidligere, er jeg en person som helst ikke vil gå glip af noget. Jeg hader, at skulle melde fra til ting. Her handler det rigtig meget om at acceptere sine valg. Det er så svært. Det ved jeg selv. Jeg siger stadig ja til ting jeg ikke brude, og har svært ved at acceptere mig selv og min beslutning når jeg siger nej. Men med tiden lærer man, hvad det betyder mest for en. Samtidig begynder man at acceptere, at de ting man vælger til og fra, har betydning for at man selv har det godt. Tænker I over, at vælge det som betyder mest for jer?


Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebookPinterest

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med hævede og trætte øjne om morgenen