Spar 20% på nyt forårstøj til garderoben

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår? – Rejse

Mit navn er Celina og det er faktisk anden gang jeg skriver på Christina’s blog. Mit tidligere indlæg, hvor I kommer helt tæt på og lærer mig bedre at kende kan I finde LIGE HER.

Hvis ikke I vil ind og læse det (det er ok langt), kan jeg lige komme med fem hurtige så I ved hvem jeg er:

Mit navn er Celina
Jeg er 20 år gammel (fylder 21 år i morgen, yay!)
Jeg er bosat i Århus, men har min kæreste boende i København og min familie på Fyn. Så jeg rejser nærmest hver weekend for at besøge lidt af hvert, haha.
Jeg studerer Marketing and Management Communication på 2. semester på Århus BSS og derudover er jeg også i gang med en skuespilleruddannelse.
I min fritid blogger jeg på anncelina.dk, øver på mit skuespil (i form af film, uddannelsen, selvtræning mm) og træner.

I dag skal jeg skrive lidt om mit sabbatår, som jeg tog i 16/17 og hvorfor det har været så vigtigt for mig.

celina1Billede taget fra Ubud, Bali, guide her

Hvorfor valgte du ikke at starte på studie, da du var færdig med gymnasiet?
Jeg har hverken gået på efterskole, højskole eller haft et udvekslingsophold, så jeg har nok altid vidst at jeg ville tage et sabbatår, for at få en ’pause’ fra skole. Det eneste jeg tænker på nu, er hvorfor jeg dog ikke tog to år? Jeg forstår ikke, hvorfor folk har så travlt med at komme i gang med uddannelse eller arbejde, for det er netop efter gymnasiet, at du har tid til at gøre de ting du mest vil. For nogle er det selvfølgelig at komme direkte videre på enten uddannelse eller ud på arbejdsmarkedet, men jeg tror rigtig mange (inklusiv mig selv) vil lære verdenen at kende og ikke mindst sig selv!

celina2Billede taget fra Ubud, Bali, guide her

celina5Billede taget fra Whitsundays, link her

Hvorfor valgte du at rejse? Hvad har det givet dig som person, at være ud at rejse?
Jeg ser lidt på sabbatår som værende et år hvor du kan enten læse op på nogle fag, du skal have for at komme ind på din uddannelse, og/eller som et år, hvor du arbejder (røven ud af bukserne) for at tjene penge, som du typisk bruger på en rejse. For mig har det været sidstnævnte, da jeg opfyldte kriterierne til min uddannelse allerede (thank god for that!), så jeg fik hurtigt et fuldtidsjob lidt uden for min hjemby, hvor jeg arbejde næsten hver dag. Desuden arbejde jeg deltid på en sushirestaurant, så nogle dage var jeg på arbejde fra 10-21. Oveni ville jeg gerne holde bloggen opdateret, men det blev svært at tage fx outfit billeder, da jeg jo var på arbejde i alle dagstimerne. Jeg var i alt ude og rejse 4 gange i mit sabbatår, hvor jeg var i Los Angeles med min kæreste, Thailand med min familie, Australien og Indonesien med mine tre veninder og til sidst 3 ugers sommerferie i Spanien med min kæreste og familie. Men den største rejse var altså min tur til Australien og Indonesien, som også er der billederne ovenfor er fra. Destinationen blev vi egentlig enige om i fælleskab, så vi tog den klassiske tur ved østkysten fra Sydney til Daintree/Cairns. Vi rejste i en autocamper, som gav os utrolig meget frihed til at køre når vi ville og stoppe hvor vi havde lyst. Derefter fløj vi til Bali, hvor vi øhoppede lidt rundt omkring i Indonesien (se alle ø guides på min blog). Til slut mødtes vi med min kæreste og to af hans venner og lejede en kæmpe villa i rismarkerne.
Jeg ved ikke om det har ’givet mig noget som person’ at være ude at rejse udover den bedste oplevelse i hele mit liv. Jeg lærte helt sikkert at begå mig i fremmede lande og kulturer, men hvis man virkelig vil lære sig selv bedre at kende tror jeg en rejse, hvor man tager enten afsted alene eller på overlevelsestur giver rigtig meget. Vi fik da selv en smagsprøve på en ’overlevelsestur’, da vi skulle bestige en aktiv vulkan i Bali. Der fandt jeg klart ud af, hvor stædig jeg egentlig er og hvor meget jeg kan presse mig selv. Desuden var vi også ude i nogle mindre behagelige episoder, som da vi nær havde blevet revet med af de store surferbølger i Byron Bay, Australien. Så jeg har virkelig lært at respektere naturen og ’lytte til den’ hvis man kan sige det uden at lyde alt for hippeagtig, haha. celina3Billede taget fra Fraser Island, guide her

celina4Billede taget fra Gili T, guide her

Dit bedste råd til folk som ikke ved om de skal læsere videre eller tage et sabbatår?
Tag nu det sabbatår for pokker da! Ej, men helt seriøst du kommer ikke til at fortryde det. Om du så kommer til at fordybe dig nogle spændende fag eller verdensdele. Hvis man er det mindste i tvivl kan jeg virkelig kun anbefale at tage det sabbatår. Som jeg nævnte i starten er det eneste jeg ’fortryder’ ved det, hvorfor jeg ikke tog et år til. Så længe du er nogenlunde sikker på at kunne komme ind på din uddannelse (ift. at måtte gange karakteren op) så kan du sagtens tage et eller to år. Det er en tid du vil påskønne og huske resten af dit liv. Det kan godt være staten presser på og vil have os hurtigt i gang med vores uddannelse, så vi kan komme ud på arbejdsmarkedet, men tænk på at vi skal arbejde resten af vores liv (de fleste da), så at tage et år eller to ud af livskalenderen, vil du se tilbage på med så stor glæde. Jeg håber virkelig I vil tage imod mit ’råd’, og lad mig endelig høre, hvis I enten har haft sabbatår (og i så fald hvad destinationen var på rejsen) eller planlægger?

Tak fordi I gad læse med.

xx… <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 20% på nyt forårstøj til garderoben