Jeg skal til Australien i 2 måneder

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår? – Bo i udlandet

liv1

Fortæl lidt om dig selv (navn, alder, hvor er du fra, tidligere uddannelse og lignende)
Hej med jer, mit navn er Liv. Jeg er 26 år gammel, jeg har en bachelor i psykologi og er i øjeblikket i gang med at afslutte kandidaten i netop psykologi. I min fritid instagrammer jeg om bærdygtighed på @rolfinedk

Hvorfor valgt du ikke at starte på studie, da du var færdig med gymnasiet?
Det var der utroligt mange grunde til, det lå bare slet ikke i kortene. På mit gymnasium var det de færreste som valgte at læse videre med det samme, der var faktisk kun én af mine veninder som gik direkte videre i uddannelsessystemet. Endvidere kommer jeg fra friskolemiljøet og gik også på efterskole, så jeg var allerede dengang meget bevidst om at læring ikke blot kommer fra bøger. Sidst men ikke mindst var min far meget syg i slutningen af min gymnasietid, så det havde også været en lidt hård periode. Jeg elskede gymnasiet, jeg elskede mine veninder, lektierne og udfordringerne, men til sidst var jeg også klar til en god pause og til at komme lidt væk fra Fyn! Haha.

Hvorfor valgt at du at flytte til udlandet?
Fordi jeg trængte til at komme væk. Jeg var simpelthen så træt af at bo i en lille by, hvor alle kendte alle og der absolut intet nyt og spændende skete! Så da jeg så en mulighed for at bo i Berlin tænkte jeg: Carpe Diem!

liv3

Hvad lavede du mens du boede i udlandet?
Jeg arbejdede i to forskellige børnehaver. Den første var placeret i det gamle Østberlin og det var faktisk virkelig lidt af et kulturchok. Den anden børnehave jeg arbejdede i var en privat børnehave med en tankegang som mindede meget om det grundtvig koldske miljø jeg er selv er opvokset i. Begge frivilligjobs var under et EU projektkaldet “Europäisches Freiwillgendienst: Soziales Jahr” (EVS), hvilket betød at jeg fik kost, logi og lommepenge. Jeg vil dog gerne indrømme, at det jeg husker bedst ikke er mit arbejde, men alle de fantastiske ting jeg lavede i fritiden! At bo i Berlin var det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg fik de mest fantastiske venner, jeg fik mulighed for at rejse rundt i Tyskland og møde andre frivillige fra vidt forskellige lande og så vil jeg da også gerne indrømme, at jeg fik festet igennem, hvilket var lige det jeg havde brug for 😉

Hvad har det givet dig at bo i udlandet?
En tro på at jeg kan klare de fleste udfordringer. Jeg var mega nervøs for at flytte derned, den typiske tanke: “Hvad hvis jeg ingen venner får?” meldte sig, men det der reelt skete var, at jeg fik bedre venner end jeg nogensinde kunne have ønsket mig. Jeg lærte at sætte pris på meget forskellige typer af mennesker og det er virkelig noget jeg tager med mig i dag. Endvidere fandt jeg ud af, at jeg holder af at arbejde med børn og at hjælpe andre. Samt at jeg er ret god til det, jeg fik en helt fantastisk anbefaling med i bagagen. De oplevelser hjalp mig til at vælge uddannelse – en uddannelse jeg snart er færdig med 🙂

liv7

Kunne du finde på at bo i udlandet igen?
Ja altid! Jeg har faktisk siden Berlin boet i Edinburgh i et semester på min bachelor, det var også helt fantastisk og det var 100.000 gange lettere fordi jeg allerede havde prøvet at bo i udlandet. Og så vil jeg bare citere Marlene Dietrich “Ich hab noch einen koffer in Berlin”, Neukölln (et område i Berlin) er mit andet hjem. Jeg føler mig ligeså meget hjemme der, som jeg gør her i Odense.

Dit bedste råd til folk som ikke ved om de skal læse videre eller tage et sabbatår?
Du skal altid gøre hvad der føles rigtigt for dig, men hvis det er fordi du er bange for at prøve noget nyt og anderledes – så kan jeg kun sige: “Føl frygten – men gør det alligevel”. Det sagde vi altid til hinanden i Berlin, hvis der var noget vi var bange for, og det er en filosofi jeg stadig forsøger at følge.

liv5

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal til Australien i 2 måneder