Hindbær-chia kompot

Jeg syntes det var pinligt, at sige jeg havde stress

Annonce for Headspace
Jeg syntes det var pinligt, at sige jeg havde stress…. Ja, det beskriver nok meget godt, hvordan jeg havde det med det. Selvom jeg godt var klar over jeg havde stress, og at jeg bestemt ikke var hverken den første eller den sidste, så syntes jeg det var pinligt. Jeg følte, at jeg var en svag person, som ikke havde styr på mit liv. At jeg ikke kunne finde ud af noget, og at det var derfor jeg havde fået stress.Headspace

Min historie

Det er snart halvandet år siden, at min kæreste måtte ringe 112 fordi jeg hyperventilerede og ikke kunne trække vejret. Fra den dag sagde jeg til mig selv det var slut, ikke mere stress, ikke mere angst. Jeg ville være en bedre udgave af mig selv. Jeg gik ned med stress to gange, og i den forbindelse udviklede jeg også angst. Det har været en længere rejse for mig, hvor jeg har lært utrolig meget om mig selv. Det var en rigtig svær tid for mig, og bestemt også de nærmeste omkring mig. Jeg havde i længere tid presset mig selv hårdt. Så lang tid at jeg selv har haft svært ved at sige, hvornår min stress startede. Jeg ville gøre mig selv tilfreds og ikke mindst dem omkring mig. Jeg ville det meget mere, end hvad jeg skal kunne klare, jeg ville gøre tingende meget bedre og altid præstere 110%. Ingen kan udsætte sin krop for et konstant pres døgnet rundt, og på et tidspunkt siger kroppen fra.

Hvad er Headspace

Jeg har ikke selv benyttet Headspace, men jeg har læst og hørt en del om dem. Det de står for og den hjælp de gør, vil jeg gerne bringe videre. Det vil jeg fordi jeg ved, at nogle af jer der læser med, også selv har eller oplever ting, som kan være svære at tackle. Det kan være alt fra ensomhed og angst til ikke at vide hvad man skal gøre med sin uddannelse. Vi komme alle ud for perioder i livet, hvor det at bede om hjælp kan være nødvendigt.

Headspace tilbyder gratis rådgivning til unge, som har problemer. Og der er ikke nogle problemer som hverken er for store eller for små. Der er både mulighed for at få rådgivning ansigt til ansigt, men det er også muligt at chatte med de forskellige ungerådgivere.

Hele tanken om headspace er, at hjælpe unge på deres præmisser og ikke systemets. Det er noget jeg støtter op om. At bede om hjælp er ikke pinligt, det er at bevis på at du ønsker at arbejde med dig selv, og ønsker at blive en bedre udgave af mig selv. Jeg ønskede at blive en bedre udgave af mig selv, og jeg var i en situation, hvor jeg havde brug for hjælp udefra. Havde jeg kendt mere til de gratis muligheder der er fra unge, så havde jeg selv benyttet mig af dem. Det med at man kan snakke med en der ser det hele udefra, betydet rigtigt meget. De har et andet syn på det, frem for hvis du snakker med dine veninder, forældre eller kæreste.

Læs mere på deres egen hjemmeside her!

Du er ikke alene

Jeg ser til tider folk på sociale medier som åbenlyst giver udtryk for at de ikke har det godt. De kører rundt i de samme problemer som gang på gang plager dem, men desværre søger de ikke hjælp. Det kan der være mange grunde til. Måske kan man ikke selv se, at man har brug for hjælp, måske tør man ikke bede om hjælp, fordi man synes det er pinligt. Der kan være mange grunde til, at man ikke tør åbne op for det. Undersøgelser viser også at næsten hver fjedre unge kvinde mellem 16 og 24, har et mentalt dårligt helbred. Det er virkelig frygteligt, at så mange går og har det dårligt. Men det viser igen også, at du altså ikke er alene. Der med garanti er en der sidder og har det på samme måde som dig. Og lad mig slutte af med at slå fast, det er ikke pinligt at bede om hjælp, det er ikke pinligt at være ked af det, have angst, føle sig ensom eller noget helt andet. Du er ikke alene, og muligheden for at få hjælp og blive en endnu bedre ud gave af dig selv, den er der.

Se andres historie på Headspaces egen blog her.

7 kommentarer

 • Du er så sej musse. Stærkt at du deler din historie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for indslaget Christina, og fordi du deler budskabet om, at det ikke er pinligt at bede om hjælp. Tværtimod. Ingen kan klare sige helt og aldeles alene.

  Vi er altid klar til at tale med unge i headspace, og du kan læse meget mere på vores hjemmeside http://www.headspace.dk – tjek det ud <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

   Mange tak 🙂
   Jeg er bare glad for, at jeg kan dele min historie, og måske være med til at kunne hjælpe andre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan sagtens følge dig. Det er bare ikke sjovt at stå midt i og ikke kunne se nogen udvej. Jeg har selv tidligere haft stress. og er desværre ramt af depression og angst nu.
  Jeg synes det er super godt at du tager fat i det. Jeg har også selv åbnet op om det på min blog. Det er så vigtigt at gøre op med det her “perfekte” samfund. vi skal passe på os selv og ikke prøve at leve op til alle andres forventninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

   Jeg er ked af at høre, at du også har været ramt 🙁 <3
   Men som du selv siger, så er det rigtigt vigtigt at tage fat i! Det vigtigeste er, at man selv har det godt, ellers kan man ikke være der for andre <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ting bliver ofte mindre farlige, så snart de er sagt højt (:

  God bedring med det <3

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

   Det er nemlig rigtigt! <3
   Mange tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær-chia kompot