Tilbageblik på februar måned

Hvad skal jeg lave i mit sabbatår? – Arbejde

mie

Fortæl lidt om dig selv
Hej med jer! Jeg hedder Mie, og jeg er så heldig at have fået lov til at lave et gæsteindlæg her på Christinas blog, jeg blogger dog ikke selv til dagligt. Jeg er 20 år gammel og kommer fra en lille by på Fyn der hedder Kværndrup. Jeg afsluttede i sommeren 2017 min gymnasialeuddannelse på Svendborg Handelsgymnasium, hvor jeg efterfølgende valgte at tage et sabbatår.

Hvorfor valgt du ikke at starte på studie, da du var færdig med gymnasiet?
Det var egentlig ikke min plan at jeg skulle have et sabbatår, da jeg egentlig helst så at jeg var gået direkte i gang med at studere. Men da jeg helt tilbage valgte at tage HHX vejen vidste jeg godt det ikke ville ske. Jeg har altid haft et brændende ønske om at komme ind og studere til Jordemoder, hvilket kræver både et højt snit, Kemi og/eller studierelevant erhvervserfaring hvis man søger kvote 2 som jeg, så jeg var klar over at det krævede et år hvor jeg arbejdede og samtidig skulle læse Kemi C op. Mange spørg mig også hvorfor jeg ikke valgte STX fra start, og det er af den grund at det mindede mig for meget om folkeskolen og jeg havde brug for en start med helt nye fag, og da jeg kan det samme med en HHX var det oplagt for mig at tage den.

Hvorfor valgt du at arbejde?
Jeg valgte at arbejde i mit sabbatår både for at tjene nogle penge til en måneds rejse, til at kunne flytte hjemmefra til studiestart, men også for at få noget studierelevanterhvervserfaring. Jeg har siden påsken 2017 været afløser på et plejehjem hvor jeg i oktober fik tilbuddet om et fast vikariat, hvor jeg har fået muligheden for at få god erfaring med mig videre til at søge ind på kvote 2.

Har det gjort en forskel for dig, at du ikke valgt at læse med det samme?
For mig har det gjort en forskel ved, at jeg har fået mere erfaring i arbejdslivet, og det med at arbejde med mennesker. Dette har også været med til at jeg er blevet 100% klar over at det er mennesker jeg vil arbejde med, på enten den ene eller den anden måde. Jeg har også brugt det her år på at finde nogle plan B’er, for hvis nu jeg ikke kommer ind på jordemoderuddannelsen hvad vil jeg så?

Vil du gerne i gang med at læse?
Jeg vil rigtig gerne i gang med at læse igen! Jeg kan da mærke at det har været sundt for mig at være væk fra skolebøgerne, men jeg savner det godt nok også nogen dage. Og nu når jeg ved hvilken retning jeg gerne vil, så kan jeg næsten ikke vente med at komme i gang.

Dit bedste råd til folk som ikke ved om de skal læsere videre eller tage et sabbatår?
Mit bedste råd er at hvis man er i tvivl så skal man tage et år væk fra skolebænken og evt. tage ud og rejse eller finde sig et arbejde. Begge dele er med til at give rigtig meget erfaring med videre til når man skal læse, og nogen har måske også brug for et år mere at udvikle sig på inden man er klar til at åbne en bog igen. Samtidig er det en rigtig god ting ofte at gå ind og læse om den uddannelse man gerne vil søge ind på men også andre, da man aldrig kan være helt sikker på og blive optaget på drømmeuddannelsen, også er det godt at have en plan B klar.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik på februar måned