Sund chokolademousse med avokado

Spaltet spidser? Sådan undgår du dem

Spaltet spidser er vist noget som kan irritere os alle. Ens hår kan hurtigt se kedeligt og nap så sundt ud, når de spaltet spidser, har fået lov at være der lidt for længe. En ting der er vigtigt at sige er, at når du først har fået spaltet spidser, så er der ikke så meget at gøre, for så er ”skaden sket”. Men læs videre og få mine tips til, hvad du selv kan gøre for, at pleje dit hår og undgå spaltet spidser.

Spaltet spidser? Sådan undgår du dem

Sådan undgår du spaltet spidser

Brug de rigtige produkter til dit hår

Det er vigtigt at bruge de rigtige produkter til dit hår. Jeg bruger en shampoo og balsam som passer til mit hår, og bruger også en hårkur en gang om ugen. Jeg bruger desuden også en olie, som giver mine spidser en masse fugt, hvilket også er med til at undgå spaltet spidser. Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvilke produkter du skal bruge til dit hår, har jeg tidligere lavet et indlæg her. Her fik jeg min frisør Sine fra Art of Hair, til at svare på nogle forskellige spørgsmål om hår og pleje af hår.

Undgå at bruge varme på dit hår

Når du bruger varme på håret, skader du håret og dermed får du nemmere spaltet spiser. Hvis du skal bruge varme på dit hår, så sørg for at beskytte det. Hvis jeg for eksempel skal krølle mit hår, bruger jeg en varmebeskyttende spray, som den I ser på billedet fra GHD. Det er deres curl hold spary som både er varmebeskyttende, og samtidig holder på krøllerne. Jeg har også deres almindelige varmebeskyttende spary, som jeg til tider også bruger. Når jeg har været i bad, prøver jeg så vidt muligt, at lade mit hår lufttørre. Men der er også dage, hvor det skal gå lidt hurtigt. Der bruge jeg det andet produkt som I kan se på billedet. Det er også fra GHD, og deres advanced split end therapy. Den går både ind og reparer skadet hår og forbygger spaltet spidser. Det er et rigtig lækkert produkt, som jeg har været så glad for jeg købte. Man skal desuden kun bruge meget lidt produkt, så det holder rigtig længe.

Kost og rigeligt med vand

For at have et sundt hår generelt, er det vigtigt med en sund kost. Nogle af de fødevarer som er gode er spinat, broccoli, bønner, nødder, bær og fuldkorn. Du kan også tage et kosttilskud, som er beregnet til at give ens hår, hud og negle en masse næring. Jeg har skrevet lidt mere om kosttilskud til håret, blandet andet i dette indlæg omkring hårtab og jernmangel. Vand er selvfølgelig også rigtig vigtigt, eftersom det giver en masse fugt. Så tag du lige et ekstra glas vand 😉

Gå et smut til frisøren

Følelsen af at gå ud fra frisøren med nyklippet hår, der bare ser sundt og smukt ud. Det er altså en skøn følelse. Det er meget forskelligt, hvor lang tid der går mellem jeg går til frisør. Men efter jeg er begyndt at pleje mit hår mere og passe på det, synes jeg ikke de spaltet spidser er så synlige. Jeg håber meget, at I kan bruge disse tips til, passe bedre på jeres hår, og undgå alt for mange spaltet spidser. Har du et godt tip til, at undgå spaltet spidser? Så smid meget gerne en kommentar.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokolademousse med avokado