Mine tanker om nytårsforsætter

Start året med disse sunde opskrifter

For mange er det nye år en god start til, at begynde en sundere livsstil, og spise mere sund mad. Først og fremmest tror jeg, at det handler om, at have lysten til at spise sundt. Derfor er jeg heller ikke fan af, at sætte et nytårsforudsæt som hedder ”spis mere sundt” (det skrev jeg også et indlæg om i går, som du kan finde her). Jeg vil hellere arbejde på, at finde opskrifter som fungerer for mig og have lysten til det. Det skal ikke være noget jeg skal, men noget jeg har lyst til. Det skal være fordi jeg har lyst til at spise sundt, fordi jeg ved det er godt for mig selv, min krop og sundhed. Sund mad behøver ikke at være kedeligt. Derfor har jeg i dag samlet nogle af mine favorit opskrifter, som er både sunde og ikke mindste lækre.chiagroedChiagrød
Som I nok ved, så er mit favorit måltid morgenmad. Jeg elsker at gøre noget ud af min morgenmad, og bruge tid på at forkæle mig selv om morgen. Det giver mig en god start på dagen og giver mig energi. Chiagrød er et rigtig godt bud på en sund og nærende morgenmad. Jeg har samlet mine opskrifter på chiagrød i dette indlæg, så der kan du helt sikkert finde en version, som du kan lide. Min favorit er nok den med chokolade.bagtgroedBagt grød
En anden lækker morgenmad er bagt grød. Jeg har tidligere lavet denne opskrift på bagt grød med bær og nødder. Den smager så godt, og mætter virkelig meget. Jeg var faktisk overrasket over, hvor mæt jeg blev. Jeg elsker at man kan kombinere så mange lækre ting som bær, frugt og nødder. Og du kan altid vælge lige netop det du bedst kan lide. Det hele skal selvfølgelig ikke handle om morgenmad. Jeg har også nogle opskrifter på lækre middagsretter, som også kan bruges til frokost.

kyllingerisKyllingefrikadeller og rissalat med sorte ris og mango
Jeg har flere gange lavet disse kyllingefrikadeller med grønt. De smager virkelig lækkert, og man kan nemt tilføje en masse lækre grøntsager til. Som tilbehør til kyllingefrikadellerne, har jeg blandet andet lavet denne rissalat med sorte ris og mango. Hvis du har noget tilovers efter aftensmad, er det perfekt til frokost dagen efter.

soedSød kartoffel med fyld
Hvis man har lyst til, at kaste sig ud i en vegetarisk ret. Så har jeg blandt andet opskriften på sødkartoffel med fyld. Det er en opskrift som virkelig er lækker, og perfekt til dig, som måske gerne vil prøve at indføre en kød fri dag.

2Matcha is
Hvis der er noget jeg er glad for, så er det søde sager. Hvis du har det ligesom jeg, så har jeg også nogle lækre søde (men sunde) opskrifter til dig. Den første er opskriften på matcha is. Matcha er rig på antioxidanter som er med til at ”angribe” de frie radikaler i kroppen. Matcha styrker desuden immunforsvaret og giver et naturligt energi boost til kroppen. Matcha har en sød smag, og jeg tror at enten kan man lide det ellers ikke. Hvis du hverken kan lide matcha eller har matcha, så kan du nemt laven isen uden.

kanelsnegleSunde kanelsnegle
Jeg har tidligere eksperimenteret med en opskrift på en lidt sundere udgave af kanelsnegle. De blev rigtig vellykket, og smager virkelig godt. Ja, jeg vil næsten sige, at de smager som de ”originale”. Opskriften kan du finde lige her. Jeg håber, at der er nogle opskrifter som I kan bruge. I er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive, hvis der er nogle opskrifter, som I gerne vil have flere af.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mine tanker om nytårsforsætter