Amerikanske pandekager med banan

Græskarkernemælk

Reklame Finax

I sidste uge fik jeg en ny bog nemlig Blender – 177 opskrifter på greenies og smoothies. Den har som sagt en masse lækre opskrifter på smoothies og greenies, men udover det, får man også opskrifter på forskellige mælk som hasselnødmælk, mandelmælk og sesammælk. Jeg fandt også en opskrift på græskarkernemælk, som jeg med det samme måtte afprøve. Jeg havde denne fine glasflaske fra IKEA, som kan indeholde 0,5 liter og koster kun 8 kroner. Opskriften passe perfekt til denne størrelse flaske, men du kan nemt fordoble, hvis du gerne vil lave en hel liter græskarkernemælk. Jeg synes græskarkernemælk er et fint alternativ til mælk, og du kan med fordel bruge den i dine smoothies, greenies, chiagrød eller havregrød. Smagen er lidt sød, eftersom der er honning og vanilje i. Man kan godt smage det er lavet på græskarkerne, men jeg synes det smager rigtig lækkert. Det er anden gang jeg laver græskarkernemælk, og sidst brugte jeg det primært til at lave min havregrød på. Til min havregrød bruge jeg 1 dl. havregrød, 1 dl. vand, 1 dl. græskarkernemælk og lidt salt.
Græskarkernemælk

Opskrift på græskarkernemælk

Du skal bruge

  • 100 gram græskarkerner
  • 0,5 liter vand
  • 1 teske honning eller stevia
  • 1 teske vaniljepulver eller 1 vaniljestang

Sådan gør du

  1. Lad græskarkernerne stå i blød minimum 2 timer. Jeg lod mine stå natten over.
  2. Hæld vandet fra græskarkernerne, og kom græskarkernerne i en blender.
  3. Hæld vand, honning og viljepulver i.
  4. Blend til du har en cremet og ensartet mælk. Som I måske kan se, så er mine græskarkerne ikke blendet helt sammen. Det skyldes at jeg kun har en foodprocessor til at blende med og ikke en blender.
  5. Så jeg vil helt sikkert anbefale at lave græskarkernemælken i en blender, hvis man gerne vil have den mere cremet. Jeg synes dog, at det fungere fint, at den ikke er blendet helt sammen.

Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebookPinterest

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske pandekager med banan