Er det sejt at ryge?

Rugbrødsboller med chokolade og tranebær

Brødblanding er sponsoreret af Finax

Jeg er ikke den store fan af rugbrød, men disse rugbrødsboller med chokolade og tranebær. De er lidt en anden sag. Jeg har endda i et par år undgået rugbrød, fordi jeg ikke rigtig brød mig om det. En gang i mellem er jeg dog kæmpe fan af en leverpostejsmad med agurk eller en ostemad. Jeg elsker også et godt stykke rugbrød gerne friskbagt med lask, avokado og tomat, men det er en lidt dyr løsning på lang sigt. Den anden dag bagte jeg mit eget rugbrød med Finax brødblanding som er deres kernerugbrød. Eftersom der var en del dej tilbage, ville jeg lave nogle rudbrødsmuffins / rugbrødsboller. Jeg havde noget chokolade og tranebær liggende som jeg også brugte. Jeg tænkte at det var smart at komme dem i nogle muffinsforme, meen de slipper dog ikke ret godt, så jeg vil anbefale jer, at lave dem som almindelige boller og ikke i forme. Det er super nemt, at lave denne opskrift i og med, at du bare skal følge anvisningerne på brødblandingen og derefter tilsætte chokolade og tranebær. Jeg har dog ganget det op så det passer med en hel brødblanding som giver omkring 20 rugbrødsboller og ikke de få som jeg lavede.
Rugbrødsboller med chokoladeRugbrødsboller med chokolade

Opskrift på rugbrødsboller med chokolade og tranebær

Du skal bruge

 • Finax kernerugbrødsblanding
 • 100 gram mørk chokolade 70%
 • 1 dl. tørret tranebær

Sådan gør du

 1. Bland brødbladningen med Finax tørgær i en skål og tilsæt vand.
 2. Ælt dejen i 5 minutter med en røremaskine eller en håndmixer. Dejen er en smule våd.
 3. Hak derefter chokolade og tranebær og rør det i dejen.
 4. Beklæd en bageplade med bagepapir og form omkring 20 boller. Det er nemmest at forme dem med en ske, der har været dyppet i vand, så dejen ikke hænger så meget fast.
 5. Lad rugbrødsbollerne hæve tildækket i 60 minutter.
 6. Rugbrødsbollerne bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25 til 30 minutter.

Jeg er selv vild med chokoladen der gør dem lidt sødere og tranebærrene som giver lidt syrlighed til rugbrødsbollerne. Jeg må også indrømme, at det er lidt mere lækkert at spise rugbrød, når der er chokolade tilsat. Er jeg den eneste?


Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebookPinterest

2 kommentarer

 • Jeg elsker elsker også rugbrøds-chokoboller. Her i Aalborg laver Penny Lane de lækreste med 70% choko rullet i hasselnøddeflager – de er fantastiske 😀
  Er helt sikkert på tranebærene tilføjer perfekt søde dertil.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

   Mums de lyder godt nok også lækre!
   Ja tranebærene er super lækre i 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det sejt at ryge?