Tapas aften

Er det sejt at ryge?

Sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og TrygFonden
Rygning er noget folk har et meget blandet forhold til. Men der hvor man ser, og hvor jeg også selv ser et problem er hos de unge. Rigtig mange unge begynder i en tidlig alder at eksperimentere med rygning, og for mange handler det om det sociale, og fordi deres venner gør det.kanoturJeg er selv vokset op i et hjem, hvor jeg fik at vide, at hvis jeg hverken røg eller tog stoffer inde jeg blev 18, så ville mine forældre betale mit kørekort. Det tror jeg helt sikker har været en af grundene til, at det for mig har været nemmere at sige nej tak til rygning, fordi jeg hele tiden have i baghovedet, at jeg ville skuffe mine forældre. Det er heller ikke fordi, at jeg tænkte, at det ville være svært, at lade være med at ryge. Rygning har aldrig rigtig sagt mig noget, og jeg mindes kun, at jeg har fået et enkelt sug af en cigaret til en fest, men ellers har jeg aldrig haft lysten til det. Da jeg gik i folkeskole var der ikke ret mange på min årgang som røg. Der var selvfølgelig nogle som eksperimenterede lidt, men af dem jeg gik sammen med, var der ikke nogen der røg. Mange af dem jeg gik med, syntes ikke det var sejt, og havde heller ikke et problem med at sige nej tak. Det jeg kom på HHX, var der lidt flere der røg, men det var mest til fest. Og igen synes jeg faktisk, at dem jeg gik med og kendte var gode til at sige nej tak, hvis de blev spurgt om at ryge.

Jeg har en lillebror som lige nu er 17 år, og han ryger, ja faktisk ryger han fast. Jeg har tit spurgt ham ”Hvorfor ryger du overhovedet?” og her svarer han, at når hans venner ryger, så kan det være svært ikke at lade være. Det er noget der sætter tanker i gang hos mig, og noget der gør mig ked af det. Tænk at vi skal være bange for, at blive holdt udenfor, bare fordi vi ikke ønsker at ryge. Og jeg tror der er rigtig mange der har den tanke, at man er bange for at blive holdt udenfor et fælleskab. Det kan jeg selv skrive under på, og det er ikke en rar følelse.

roegfriOg lad mig også slå fast, at selvom dette indlæg er sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og TrygFonden. Så er det en sag og et emne, som jeg synes er vigtigt at have fokus på i og med, at rygning kan give så mange sundhedsmæssige problemer som faktisk kan undgås bare ved at kvitte smøgerne. Jeg synes det er vigtigt, at man står ved, at man ikke vil ryge og for den sags skyld også står ved andre ting, som man ikke vil. Som I kunne se i filmen ovenfor, så er vi teenager og unge mennesker mestre i at sige nej. Så hvorfor ikke bruge dette nej tak, til at støtte op om en røgfri fremtid? Det skal ikke være cigaretterne der skal bestemme om vi er seje, og om vi har de rigtige venner. Det skal vi selv som den person vi er.


Videoen kan I også finde på facebook lige her, så tag gerne en af dine venner, som du mener burde være bedre til at sige nej. I kan desuden læse mere om kapgangen en røgfri fremtid lige her. Jeg vil også rigtig gerne høre, hvad jeres holdning er til rygning, og om I føler i har kunne sige nej tak. Så smid gerne en kommentar og lad mig høre.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapas aften