Min dag i billeder

En snak om for lav blodprocent, hårtab, hovedpine og uro i benene

img_7796Det hele startede tilbage i februar måned, jeg var næsten lige begyndt på 2. Semester og jeg følte mig simpelthen så træt, og havde ondt i hovedet næsten allerede når jeg stod op. Allerede ved frokost tid, var jeg klar til at gå i seng igen. Til at starte med tænkte jeg, at det nok bare var fordi jeg var stresset, hvilket er en helt anden historie som I nok skal få en dag. Udover jeg var mega træt og havde ondt i hovedet, begyndt jeg, at få uro i mine ben om aftenen og havde svært ved at falde i søvn, fordi det var så irriterende. Jeg prøvede at have bene oppe om aftenen og når jeg lage mig til at sove, hvilket også kunne tage det værste. Jeg begyndte også at tabe mit hår. Jeg har altid fældet rigtig meget, men dette var voldsomt, bare jeg kørte en hånd gennem mit hår, røg der en del af. Jeg blev så nemt forpustet bare af at gå op af trapperne og tænkte flere gange, okay Christina, så dårlig form kan du heller ikke være. Jeg tænkte, virkelig hvad er der dog galt med mig, og som så mange andre så prøver man jo at goolge sig frem, hvilket nok er det dummeste man kan gøre. Jeg tror jeg har fundet frem til, at jeg kunne fejle samtlige sygdomme i verden. Jeg havde dog en mistanke om, at det måske kunne være fordi jeg manglede nogle vitaminer. Jeg havde tilbage i december fået lavet en blodprøve, hvor det viste sig jeg manglede en smule D-vitamin, men ikke noget som var bekymrende. Efter jeg havde gået med alle disse ting i omkring 4 måneder, fik jeg endelig bestilt en tid ved lægen for igen, at få målt om jeg manglede nogle vitaminer.

Jeg fik målt min blodprocent som viste sig, at være lav i forhold til det normale. En blodprøve viste dermed også at jeg havde mangel på jern. Pludselig gav alle de ting jeg havde oplevet mening, hårtab, træthed, uro i benene og at jeg nemt blev forpustet. Grunden til ondt i hovedet skyldes blandt andet at man for lidt ilt til hjernen, og dens reaktion på dette er, at hjernens blodåre vokser, hvilket giver hovedpine. Selv min frisør kunne se, at jeg havde mistet meget hår. Heldigvis er det nu begyndt at vokse ud igen, hvilket har resulteret i en masse små ”babyhår”.

Jeg begyndte derfor at tage et tilskud af jern, men blev hurtigt hårdt ramt af de bivirkninger der er. Jeg tænkte dog, at jeg ville give dem en chance men efter halvanden måned, blev jeg nød til at finde nogle andre, jeg fik det nærmest dårlige end før. Jeg fandt derfor nogle andre, som ikke gav lige så mange bivirkninger. I august var jeg til lægen, for at få taget nye blodprøver og det viste sig at alt var normalt igen. Jeg stoppede derfor med jern tilskuddet. I sidste uge begyndte jeg så, at få alle de samme symptomer på jernmangel igen. Jeg har haft den ondeste hovedpine i snart 5 dage, og venter nu på, at kunne få taget nogle nye blodprøver.

Det var min historie omkring, at have lav blodprocent og jernmangel. Jeg vil rigtig gerne dele denne historie med jer, eftersom det er meget normalt at lide af jernmangel, årsager som problemer med maven, menstruation, hvis man er gravid (lad mig lige slå fast at det er jeg ikke) eller hvis man for eksempel er vegetar, kan nemlig have betydning for, om man får jern nok. Måske der sidder nogle af jer, og har oplevet samme problemer men ikke har kunne finde ud af hvad det var, så håber jeg at I måske har kunne finde ud af det, eller hvis I skulle opleve noget lignede. Ellers tag et smut forbi lægen for at se, om du skulle være i underskud på vitaminer, der er jo heldigvis så mange muligheder for, at gøre noget ved det, og få det godt igen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min dag i billeder