Rugbrødslagkage med blåbær

Overlev på SU – Tips til at spare penge

Overlev på SU? Hvem vil ikke gerne spare penge? Specielt på SU kan det være svært, at få råd til alt det man gerne vil. Men hvordan kan du som studerende så spare penge i hverdagen? Jeg har fundet frem til fem overordnet emner, og herunder kommer jeg så med mine tips til, hvordan du kan spar en del penge, mens du er på SU og ikke mindst også få mere ud af dine penge.overlev på SU

Overlev på SU

Regninger
Lav et budget: Noget der har hjulpet mig rigtig meget var et få lavet et budget, det har givet mig et meget bedre billede af, hvor mange penge jeg har til rådighed om måneden og hvilke udgifter jeg har. Vi har desuden også kontoer til fællesudgifter som husleje og så videre. Så bor du sammen med din kæreste, så vil jeg helt sikkert anbefale at lave sådan en konto.
Spar på el, vand og varme: Et sted hvor man kan spare mange penge er på el, vand og varme. Det handler om at være bevist om hvor meget man bruger. Huske at slukke lyset og slukke for strøm når man for eksempel tager hjem på weekend og ferie.
Tandlæge: Tandlæge besøg kan hurtigt gå hen og blive dyrt. Der kan være penge at spare, hvis du søger efter, hvilke tandlæger der tilbyder de billigste priser i det område hvor du bor.


Fornøjelser
En af de steder, hvor jeg personligt selv kunne spare rigtig mange penge er på fornøjelser.
Spar penge på dine byture: Elsker du gode drinks og cocktails i byen og bor du i København eller Århus, så tjek denne app, hvor der er gode penge at spare.
Lave hjemmebiograf: Inviter dine veninder fordi til film, lave selv popcorn også har du en rigtig billig biograftur.
Hjemmespa: Ligesom hjemmebiograf, kan du også lave en hjemmespa. Saml dine veninder, finde en masse lækre produkter frem og forkæl jer selv. Lav også en lækker te og skær noget frisk frugt.
Erstat cafe besøg med hjemme besøg: Jeg tror ikke jeg er den eneste der elsker at gå på cafe sammen med mine veninder, men i længden kan det blive rigtig dyrt. Vælg derfor at være hos dine veninder eller dig selv. Lav en lækker kande te, købt noget frugt eller bag en kage. Det er mindst lige så hyggeligt og et billigere alternativ til cafe besøg.


Mad
Lave madplan: Et sted hvor vi spare rigtig mange penge er at lave en madplan. Vi laver en madplan søndag eller mandag. Alt afhængig af, hvornår vi er hjemme og handler kun en gang om ugen. Nogle gange kan det dog godt variere, hvis vi skal have besøg osv. Men for det meste handler vi kun en gang om ugen. Det gode ved, kun at handle en gang om ugen er, at du undgår alt for mange impulskøb. Jeg tror ikke jeg er den eneste der ofte kommer hjem med nogle ekstra ting, som jeg slet ikke brude, men det undgår man når man handler en gang om ugen.
Køb på tilbud: Det kan godt betale sig, at kigge efter tilbud i de forskellige tilbudsaviser. Vi sammensætter også nogle gange vores madplan efter, hvad der er på tilbud.
Mad i fryseren: I forlængelse af det med at købe på tilbud, er det rigtig godt, at fylde fryseren med både tilbud og hjemmebag. Jeg laver ofte pølsehorn eller pizzasnegle, som vi kan have i fryseren, så vi altid har noget til madpakkerne, eller hvis vi kommer sent hjem og ikke lige kan nå at handle. Hvis vi har rester efter aftensmad spiser vi det enten til frokost dagen efter, eller fryser det ned til en aften, hvor det skal gå lidt hurtigt.
Spis sammen med dine venner og veninder: Et sidste godt tip til at spare lidt på madbudgettet er, ved at spise sammen med nogle af dine venner og veninder. Og er der noget mere hyggeligt end at spise og lave mad sammen med dem du holder af, og samtidig også spare penge?


Tøj og makeup
Køb og sælg tøj second hand:
Jeg ser selv begyndt at sælge ud af mit tøj på Tradono, jeg har blandet andet sat en masse lækkert tøj til salg på min Tradono profil, I kan bare søge på Christina Holm Svarer. Det er desuden muligt at gøre rigtig mange gode køb second hand, jeg ser ofte at man kan få tøj som aldrig er brugt og stadig med prismærke til gode priser.
Køb på udsalg: Jeg elsker at gøre et godt kup og køber ofte meget af mit tøj på udsalg. En vigtig ting er dog, at spørge dig selv en ekstra gang om det nu også er noget du har brug for. Rigtig mange har tendens til, at lave fejlkøb når det er man køber på udsalg.
Lån af veninder: Står dine veninder og dig, og skal i byen og hvis en af dine veninder og dig bruger samme størrelse tøj, så spørg om du ikke må låne en kjole eller top. Så spare du både penge og får følelsen af, at du har fået noget nyt tøj.


Jeg håber I kan bruge nogle af disse tips til at ”Overleve på SU”. Smid gerne en kommentar med jeres bedste spare tips.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødslagkage med blåbær