Pizza med spinat og kartofler

De der skide kropsidealer

Jeg oplever virkelig mange, som har et helt forkert syn på, hvordan man skal se ud, hvad der er tykt og hvad der er tyndt. Vi har vores egne forestillinger om, hvad vi kan lide og ikke kan lide, og de forestillinger kommer ofte til udtryk i onde og spydige kommentere på de sociale medier. Jeg har heldigvis været skånt for mange af disse kommentere, men jeg kender utrolig mange, som desværre ikke har. Jeg synes det er synd at se, at folk ikke kan acceptere sig selv og andre.

img_7575

De sociale medier viser ikke et realet billede
De sociale medier påvirker os som aldrig før. Men det er ikke den virkelig verden. Vi alle poster de gode, positive, smukke og skønne ting. Og jeg kan godt forstå, at man kan få det dårligt med sig selv, når man ser alle de smukke kvinder på de sociale medier, som viser deres velformede kroppe. Men vi ved samtidig også, at det er de færreste der er udstyret med flotte lange ben, veltrænet numse, flad mave, pæne bryster, langt smukt hår osv. Men hvem siger også, at det er sådan man har lyst til at se ud? Det er igen det med forestillinger, der er på spil. Vi tror det er sådan man skal se ud, men det er de færreste der faktisk ser sådan ud.

Fokuser på det positive frem for det negative
Jeg tror det handler om at fokusere på de gode ting, og gøre noget godt for sig selv, frem for at fokusere på de negative ting og gøre noget dårligt for sig selv. Hvis du kunne vælge mellem de to muligheder, ville du så ikke vælge den første? Det ville jeg. Og det behøver ikke at være så svært, at gøre noget godt for sin krop. Det kan være at gå en lang tur, spise sund mad, drikke lidt ekstra vand, forkæle mig selv med en ansigtsbehandling eller en omgang massage. Selvfølgelig kan man ikke komme udenom, at man også har dårlige dage. Og ja, jeg har også dage hvor min mave er mega oppustet efter lidt for meget kage, brød eller pasta. Og jeg har også dage, hvor jeg tænker puha sikke en krop og er utilfreds. Men det skal der også være plads til, det skal bare ikke være sådan, at der er flere negative dage end der er positive. Det hjælper virkelig, at gør noget godt for sig selv og sin krop. Og ja, det kan være svært i starten, med hvis man bliver ved med, at fokusere på de positive ting frem for de negative, så tror jeg på, at man stille og roligt vil få et meget bedre forhold til sin krop og lære at acceptere den.

Så for at opsummere er der to vigtige ting. Først og fremmest handler det om at være bevidst om, at de sociale medier kun viser de gode ting. For det andet handler det om at fokusere på sin egen krop og fokusere på det positive frem for det negative. I samme stil som dette indlæg, skrev jeg for to uger siden indlægget bare fordi man er tynd er man ikke syg. Grunden til jeg skriver endnu et indlæg i samme stil og omkring forhold til kroppen, er fordi det virkelig er vigtigt at have fokus på. Vi skal ikke komme med onde og spydige kommentere til hinanden, vi skal være glad for den krop vi har, fordi det er den der skal følge os hele livet. Hvordan forhold du dig til det med kropsidealer?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza med spinat og kartofler