Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse

Bare fordi man er tynd er man ikke syg

Det handler så meget om kroppe, den perfekte krop og generelt bliver vi bombarderet med holdninger og syn på, hvordan kroppen skal se ud. Vi har alle holdninger til dette, men noget jeg bliver ked af og irriteret over at høre er, når man begynder at kommentere på, om folk og for tykke eller for den sags skyld for tynde. Jeg kan af gode grunde ikke kommentere på, og forholde mig til det at være tyk, fordi det har jeg aldrig været. Men er der noget jeg kan forhold mig til, så er det, at være en er dem som er til den tynde side.img_4165Dette indlæg har været længe undervejs, både fordi jeg var i tvivl om jeg skulle udgive det, men også fordi jeg har haft svært ved, at få formuleret det hele. Det skal heller ikke ses som et surt opstød. Alligevel har jeg bare haft brug for, at komme ud med det. Det er som sådan ikke fordi, at jeg er blevet bombarderet med kommentarer om, at jeg er tynd og syg. Men jeg har hørt flere snakke om det på blandet andet instagram, at de fik kommentarer fra flere om, at de var lidt for tynde og om de var syge? Hvis du nu havde haft lidt for mange kilo på sidebenene og blev kaldt for tyk, ville du så ikke blive ked af det? Lige så ondt gør det også at få af vide, at er man er tynd. Jeg synes der er kommet en tendens, hvor det virker som om, at det er okay at påpege, at man ser for tyk eller for tynd ud. Vi kvinder er bare så hurtige til at dømme, og tænker ikke over, at sådan er ens krop bare bygget og derfor behøver man ikke at være syg. Ja, der er nogle der ude som faktisk er syge, men det er langt fra alle.

Jeg har også tabt mig, det vil jeg ikke lægge skjul på, men det er ikke mere end omkring 5 kilo. Det var efter jeg flyttede hjemmefra for nu 4 år siden. Jeg begyndte at tænke mere over, hvad jeg spiste, og begyndte også at træne mere. Alt sammen noget jeg gjorder for min egen sundheds skyld og ikke fordi jeg tænkte, at nu skulle jeg bare tabe mig. At jeg så tabte mig er klart, når man begynder at spise og træne anderledes. Jeg har altid været en aktiv pige og har gået til gymnastik i 12 år, været gymnastik træner, gået til dans, badminton og sejllas. Jeg oplever tit at folk siger til mig ”Tag du bare et stykke kage mere eller spis du bare en ekstra portion, for du kan tåle det”. Bare fordi man er tynd betyder det jo ikke, at man bare kan og skal spise mere. Jeg ved godt det er sådan man kan tænkte, men nu har jeg hørt fra så mange som også er tynde, at de for eksempel har et højt stofskifte, og derfor ikke tager på når de spiser. Ja, de typer er da mega irriterende, men derfor behøver de jo ikke at være syge. Jeg lever en aktiv livsstil, hvor jeg forbrænder rigtig meget og samtidig med det spiser jeg også sundt, hvilket også gør, at der skal lidt mere til, før at jeg tager på. Og bare rolig, jeg spiser også usundt, hvilket jeg ikke tror I er i tvivl om. Så sent som i går spiste jeg middag med nogle fra mit studie, hvor der blandet andet blev drukket vin, gin og tonic og på vej hjem var vi også lige et stop på McDonalds. Så nej jeg er slet ikke hellig, hvad angår sådan noget.
Men vores kroppe er bare forskellige, vores aktivitetsniveau er forskellige, vores madvaner er forskellige og vores stofskifte er forskelligt. Jeg ville ønske folk ville gøre og forstå følgende to ting. 1. Lad vær med at kommenter på om folk er for tyk eller tynd til din smag og 2. Bare fordi man er tynd er man ikke syg.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse