Tilbageblik på juli måned

Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse

Jeg havde til at starte med udset mig en anden lagkage med hindbær, men den var jeg bange for ville blive lidt for svær. Derfor søgte jeg lidt videre og fandt denne opskrift som er en lagkage med hindbærmousse og chokolademousse . Det var helt sikkert billedet af den flotte kage der fangede mine øjne, meeen det skulle vise sig at være et lidt større projekt. Jeg vil dog skynde mig at sige, at hvis man bare har god tid til at lave den, så er den slet ikke så svær. Og lad mig også lige fortælle, at den smager så lækkert, kombinationen af den lidt tunge chokolade og den friske hindbær er perfekt. Til kagen skal man blandet andet bruge chokoladefolie / lagkageplast, hvilket er første gang jeg giver mig i kast med det, og jeg havde ingen anelse om, hvordan sådan noget skulle sidde fast. Så hvis der sidder en af jer derude og ved, hvordan man får sådan noget til at sidde ordenligt, så skriv gerne. Jeg fik det dog til at sidde efter den lige blev klipset sammen, hvilket jeg nu ikke tror jeg meningen. Opskriften har jeg fundet hos Spisbedre, I kan både finde opskriften her, samt se billeder af hvordan den skal sammensættes. Normalt gør jeg mig mest i de nemme, hurtige og korte opskrifter, men hvis I har mod på at lave denne lækre kage, så finder I også opskriften under billederne.
Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse

Opskrift på lagkage med hindbærmousse og chokolademousse

Du skal bruge

Mørk kiksebund
250 gram digestive kiks
100 gram smør
2 spsk. Brun farin
2 ½ spsk. Kakao
¼ tsk. Salt

Mælkechokolademousse
2 blade husblas (du kan sagtens komme 1 ekstra eller 2 i)
200 gram mælkechokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
¼ tsk. Salt

Mørk lagkagebund
1 æg
50 gram sukker
45 gram hvedemel
1 spsk. Kakao
1 tsk. Bagpulver

Hindbærmousse
3 blade husblas (du kan sagtens komme 1 ekstra eller 2 i)
350 gram hindbær
125 gram sukker
Korn af 1 vaniljestang
Saft af ½ citron
2 dl piskefløde
150 gram skyr

Pynt
Friske bær efter eget valg. Jeg brugte blåbær og hindbær
Udover ingredienserne til de forskellige lag i kagen, skal du også bruge to springeforme på 20 cm i diameter, bagepapir og chokoladefolie/lagkageplast. Jeg brugte to springforme på 21 cm i diameter.

Sådan gør du

Mørk kiksebund
Start med at beklæd bunden af den ene springform med bagepapir og sæt et stykke lagkageplast fast rundt langs kanten. Smelt smør i en gryde og knus kiksene til krummer. Bland kiksekrummer, brun farin, kakaopulver og salt sammen i en skål og rør den smeltede smør i. Fordel herefter kikseblandingen i bunden af springformen og tryk den godt sammen. Sæt kiksebunden på køl, mens du laver chokolademoussen.

Mælkechokolademousse
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand (de skal ligge cirka 10 minutter). Smelt chokoladen over et vandbad og rør æggeblommerne i den smeltede chokolade. Hæld 1 dl af piskefløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Når fløde har nået kogepunktet tages den af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen i den varme fløde til den er helt opløst. Rør fløde-husblads-blandingen i chokolademassen lidt ad gangen, og rør i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank, og rør til sidst salt i. Lad chokolademassen køle af, mens du pisker de sidste 2 dl. piskefløde til skum og vender det i chokolademassen. Fordel nu chokolademoussen på kiksebunden og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer. Jeg lod min stå natten over.

Mørk lagkagebund
Start med at tænd ovnen på 240 grader og beklæd den anden springform med bagepapir.
Pisk æg og sukker luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen. Fordel dejen i springformen. Bag lagkagebunden i ovnen i 5 minutter og lad den afkøle på en rist. Når bunden er kølet af skæres den fri af springformen. Læg lagkagebunden oven på chokolademoussen i den anden springform, og sæt kagen tilbage på køl.

Hindbærmousse
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand (de skal ligge cirka 10 minutter). Kom hindbær, sukker, vaniljekorn i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i cirka 5 minutter ved svag varme. Smag til med friskpresset citronsaft. Blend hindbærrene til puré med en stavblender, og si massen gennem en finmasket si over en skål, så alle kerner fra sorteres. Hæld den siede hindbærpuré tilbage i gryden, og varm den op. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme hindbærpuré, og rør til husblassen er helt opløst. Lad puréen køle af mens du pisker fløden til skum. Når fløden er pisket til skum røres skyren i. Vend flødeblandingen sammen med den let afkølende hindbærpuré til en glat og ensartet mousse. Hæld hindbærmoussen oven på lagkagebunden og sæt den på køl mindst 3 timer. Jeg lavede den om morgenen og serverede kagen om aftenen.
Inden servering fjernes formen og lagkageplasten. Anret kagen på et fad eller kageopsats og pynt med friske bær
– Velbekomme –

   

6 kommentarer

  • Christina Holm Svarer

    Hej Lene
    Det vil du sagtens kunne gør! Jeg lavede faktisk halvdelen dagen før, og den har godt af, at stå natten over 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Hejsa
    Min datter har fundet din dejlige kage og vil gerne have den til sin fødselsdag. Kan den laves dagen i forvejen? Lene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

    Mange tak 🙂 Rigtig god tips, dem må jeg prøve næste gang 😉
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Op.

    Den er da blevet super vellykket! Jeg plejer at holde kageplasten fast med en tøjklemme i samlingen – altså øverst på den valgte form. Man kan også smøre plasten med en ganske lille smule neutral olie – så “slipper” den nemmere. Men altså, super flot debut! 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Holm Svarer

    Tusind tak <3 Det er altid spændende at se, hvordan så noget lykkes når det er første gang 🙂
    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da helt kæft, den er sgu flot. Super godt gået, af et første forsøg med lagkageplast mm. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik på juli måned