Goodiebox juli

Nemme kanelsnegle

Reklame

Jeg havde i søndags besøg af mine tre dejlige veninder Emma, Mona og Kamilla. I søndags var det kun vejr til at sidde inden men en god kop te, kage og hygge sammen med dem man holder af. Derfor var jeg smuttet i køkkenet for at lave en lækker kage. Og det behøver slet ikke at være så svært eller at tage lang tid. Som I måske læste her, er jeg blevet ambassadør for Finax, derfor har jeg fået mulighed for, at teste og prøve en masse af deres produkter af. Deres brødblanding til boller, er den perfekte dej til kanelsnegle. Og jeg må indrømme det er nok de nemmeste kanelsnegle jeg nogensinde har lavet, og så tager det altså ingen tid, når man kan ”snyde” lidt.Nemme kanelsnegle

Opskrift på nemme kanelsnegle

Du skal bruge
Dejen
1 pose Finax Boller (du kan også bruges Finax Grovboller)
2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
4 ½ dl vand (lidt koldere end lunkent vand)
Remonce
250 g smør
100 g sukker
150 g brun farin
2 – 3 spsk. kanel
Glasur
200 g flormelis
Ca. 3 spsk. Vand eller past. Æggehvide
Sådan gør du
Start med at blande posens indhold med Finax tørgær i en skål og tilsæt vand. Ælt dejen i 5 – 10 minutter enten med hænderne eller i en røremaskine. Når dejen er klar lader du den stå og hvile imens du laver remoncen.
Til remoncen blander du smør, farin og kanel til en ensartet masse. Pas på med at røre for længe i massen. Det skyldes at sukker krystallerne ødelægges og ikke kan karamellisere.
Rul dejen ud på et mel drysset bord, til en frikant på ca. 20 x 30 cm, og fordel remoncen. Når remoncen er fordelt rulles dejen sammen. Skær stangen ud i ønskede stykker der bliver ca. 18 til 20. Jeg valgt at komme mine i et smurt tærtefad og resten kom på en bageplade med bagepapir. Efterfølgende lader du dem hæve tildækket i 60 minutter. Efter de 60 minutter pensles de færdighævede snegle med vand eller æg, og bages i en forvarmet oven ved 200 grader varmluft i ca. 9 – 12 minutter, til de er gyldne. Lad sneglene køle af og pynt med glasur. Jeg pyntede kage efterfølgende med lidt glasur, med dette kan også undlades.
– Velbekomme –

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox juli