Projekt løb tredje måned

Chiagrød

Chiagrød er virkelig blevet populært det sidste stykke tid, og det med god grund. Der er nemlig mange fordele ved de små sorte frø, og her får du 5 fem af dem.

Chiafrø indeholder fire gange så mange kostfibre som hørfrø
Chiafrø indeholder seks gange mere kalk end sødmælk
Chiafrø indeholder 15 gange flere antioxidanter end hvad der er i broccoli
To skefulde chiafrø indeholder mere omega-3-fedtsyrer end en laskefilet
Chiafrø indeholder lige så mange proteiner som solsikkefrø.

Som I kan se, er der altså rigtig mange gode fordele ved de små frø. Det sidste års tid har jeg brugt dem flere gange ugentligt primært i min morgenmad. Jeg har efterhånden delt et par forskellige opskrifter på chiagrød, hvilket I har taget rigtig godt imod. Derfor har jeg nu lavet et samlet indlæg, hvor I kan finde alle opskrifterne.

Opskrift på klassisk chiagrødchiagrød

Du skal bruge 
2 spsk. chiafrø
1 / 1 ½ dl vand
Sådan gør du 
Bland chiafrø med væske (i dette tilfælde vand). Lad det stå natten over eller som minimum 1 til 2 timer. Denne chiagrød plejer jeg at komme ovenpå for eksempel skyr, yoghurt eller i smoothie.


Opskrift på chiagrød med matchachiagroed-med-matcha-2 chiagroed-med-matcha1

Du skal bruge
3 spsk. Chiafrø
1 tsk. Matcha pulver
2 dl Mandelmælk
1 tsk. Honning
Sådan gør du
Det hele blandes sammen i en skål og stilles i køleskabet. Det skal stå i køleskabet i nogle timer eller natten over. Jeg laver for det meste min chiagrød om aftenen, så den er klar til om morgen. Jeg har her toppet med granatæblekerner.


Opskrift på chiagrød med vaniljep6042877-1

Du skal bruge 
2 spsk. chiafrø
1 / 1 ½ dl sojadrik med vanilje
1/2 tesk. vaniljapulver
Sådan gør du 
Bland chiafrø med vaniljepulver og væske (i dette tilfælde sojadrik). Lad det stå natten over eller som minimum 1 til 2 timer. Du kan spise chiagrøden som den er, eller toppe den med for eksempel blåbær og kokschips.


Opskrift på chiagrød med chokoladep4272337

Du skal bruge
2 spsk. Chiafrø
1 til 1 ½ dl. Soyadrik med kakao (eller almindelig kakaomælk, hvis man vil bruge det)
Sådan gør du
Bland chiafrø og soyadrikken sammen og stil på køl i minimum en time og gerne natten over. Chiagrøden kan spises som den er, eller toppes med det man har lys til. Jeg har her toppet med tørret hindbær, kokoschips og chokolade zero topping fra Bodylab. Det er nok min favorit chiagrød, eftersom den smager så lækkert af chokolade, hvilket jeg jo er kæmpe fan af. Server chiagrøden til morgenmad, et mellemmåltid eller måske som en dessert?
– Velbekomme –

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt løb tredje måned