Et år siden jeg blev student

Skulle jeg have taget et sabbatår?

Som mange af jer nok ved, startede jeg på min uddannelse lige efter, at jeg blev student i sommeren 2016. Da jeg valgt at søge ind, var jeg også fast besluttet på, at jeg ikke skulle have et sabbatår. Jeg har i mange år haft det sådan, at jeg ville starte med at læse, når jeg var blevet student. Men alligevel har tanken om, at tage et sabbatår strejfet mig, eller jeg har faktisk tænkt over det mange gange. Det her indlæg går også lidt i hånd med det indlæg, jeg skrev tilbage i marts måned omkring, at vælge den rigtige uddannelse, hvis du ikke fik læst det, kan du læse det lige her.rawpixel-com-211022Jeg har flere veninder og venner som både har taget et halvt, et helt eller to sabbatår og brugt det på både at rejse, arbejde og opleve mange spændende ting. Jeg elsker også at rejse, men vil hellere tage rejserne i små bider. Jeg er et trygheds menneske og efter 2 – 3 ugers ferie, så begynder jeg, at savne hverdagen, mine venner og familie. Mange af mine venner og veninder har også taget et eller flere år for at arbejde, hvilket jeg nogle gange selv fortryder lidt jeg ikke gjorder. Det giver virkelig meget, at man har været ude på arbejdsmarkedet og ved hvad det handler om. Jeg føler dog lidt, at bloggen har givet mig en masse god erfaring som jeg også kan trække på, i forbindelse med min uddannelse. Jeg har som sagt taget en HHX, og den har givet mig rigtig mange fordele, i forbindelse med min uddannelse som markedsføringsøkonom. Derfor er jeg også glad for, at jeg valgt at studere lige efter, så jeg stadig have alt fra generiske strategier til værdikæde og købemotiver frisk i erindringen. For mig haster det heller ikke at komme ud at rejse, jeg har allerede været så heldig og privilegeret, at jeg har rejste en del med mine forældre og i forbindelse med skolen. Så på den front føler jeg ikke, at jeg ”mangler noget”. Alligevel kan jeg da godt blive lidt misundelig og have et ønske om, selv at komme ud at rejse. Specielt når min rigtig gode veninde efter 6 måneder kommer hjem, og fortæller om hendes helt fantastiske tur. Så på nogle punkter fortryder jeg da lidt, at jeg ikke har taget et sabbatår. Men når alt kommer til alt, så er jeg i sidste ende nok ret glad for, at jeg er startet allerede nu. Har I taget et sabbatår eller overvejer I det?

   

2 kommentarer

 • Christina Holm Svarer

  Dejligt at høre en som også har læst med det samme. Og ikke mindst er det spændende at høre, hvordan du har gjort 🙂
  Det giver også lidt at tænke over, så mange tak! 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tog samme valg som dag, da jeg for nu 6 år siden valgte at gå direkte videre fra gymnasiet til universitetet som den eneste i min klasse. Jeg har ikke fortrudt det mindste. Undervejs har jeg været på udlandsophold i både USA, Kina og Hong Kong, så jeg føler slet ikke, at jeg er gået glip af nogle rejser – snarere tværtimod. Jeg vil nu også mene, at det aldrig er for sent at tage et sabbatår. Det behøver jo heller ikke nødvendigvis at gøres efter gymnasiet. Nu 1 år efter jeg endte min kandidat, hvor jeg er flyttet til Amsterdam i mellemtiden, er jeg nemlig begyndt at planlægge et års “sabbat” fra arbejdsmarkedet, hvilket jeg nu alligevel glæder mig rigtig meget til. Jeg er endnu kun 25 år, så jeg føler, det er det helt rigtige tidspunkt at gøre det på (:

  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Et år siden jeg blev student