Sund i maj: Personlig træner Claus Sloth

Sunde kanelsnegle

Jeg ville gerne prøve at lave en lidt sundere udgave af kanelsnegle. Jeg lavede til min fødselsdag i sommers disse kanelsnegle og fulgte også denne opskrift. Jeg tænkte derfor, at det måtte være muligt at skifte lidt ud i ingredienser og det lykkedes rigtig godt, jeg følte hvert fald ikke den store forskel. Jeg har skiftet noget af sukkeret ud med sukkererstatning fra EASIS, sødmælken ud med skummetmælk og noget af melet er skiftet ud med groft mel. Det er selvfølgelig ikke sunde kanelsnegle men en sundere udgave end den originale opskrift.Sunde kanelsnegle p4181775 p4181792

Opskrift på sunde kanelsnegle

Du skal bruge
100 g. Smør
5 dl. skummetmælk
50 g. Gær
1,5 dl sukker (jeg brugte denne fra Easis)
0,5 tsk. Salt
2 tal. Stødt kardemomme
500 g. Hvedemel
200 g. Groft mel
Fyld
100 gram smør
2 dl sukker (jeg brugte denne fra Easis)
2 spsk. kanel stødt
1 æg til pensling


Sådan gør du
Smelt smør og mælk i en gryde til mælken er lun. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres rundt til det er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Lad den hæve overdækket i 40 minutter. Rør fyldet sammen. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til en rektangel på ca. 20*30 cm. Fordel fyldet på det to rektangler og rul dem stramt sammen fra den berede ende. Du kan både vælge at lægge sneglene på en bageplade klædt med bagepapir eller komme dem i små papirforme som jeg har gjort. Lad dem efterhæve overdækket i 40 minutter. Sneglene pensles med æg og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader C. Almindelig ovn i 6 – 8 minutter. Kanelsneglene kan sagtens fryses, så hvis du laver en ekstra portion, er der masser til uventede gæster og når den lille sult nærmer sig.
– Velbekomme –


   

2 kommentarer

 • Christina Holm Svarer

  De er virkelig også gode, jeg elsker selv kanelsnegle og denne omgang nåede ingen af dem i fryseren 😛
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Dem vil jeg prøve at bage! Elsker kanelsnegle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund i maj: Personlig træner Claus Sloth