Et smut til København

Citrontærter med marengs

Det er blevet tid til endnu en lækker opskrift, nemlig citrontærter med marengs, som jeg synes passer rigtig godt til forår og sommer, på grund af den friske smag fra citronerne. Jeg lavede for noget tid siden også en lækker cheesecake med hvid chokolade og lime, den kan du finde lige her. Jeg har valgt at halvere opskriften således at den passer perfekt til fire af disse tærteforme, som kan købes her. Citronerne som jeg har brugt i opskriften er selvfølgelig økologiske. Hvis du vil kan du finde den originale opskrift lige her, den kan bruges til en stor tærte i et almindeligt tærtefad, hvis man ikke lige står med nogle små tærteforme.Citrontærter med marengs p4181825 p4181830

Opskrift på citrontærter med marengs

Du skal bruge
Tærtebunde
Ca. 1 ½ dl. Hvedemel
1 ½ spsk. Flormelis
50 g. Smør
1 spsk. Vand
Citroncreme
50 g. Smør
1 spsk. Fintrevet citronskal
¼ dl. friskpresset citronsaft
2 æggeblommer
1 æggehvide
40 g. Sukker (svarer til ca. ½ dl)
Marengs – Lige før serveringen
1 æggehvide
2 spsk. Sukker
½ tsk. Friskpresset citronsaft


Sådan gør du
Tærtebunde
Bland hvedemel og flormelis. Smuldre smørret i melblandingen, og saml dejen med vand. Dejen fordeles i de fire tærteforme. Sæt tærteformerne på køl i mindst 1 time. Derefter bages bundende midt i oven i ca. 15 minutter på 175 grader. Tag dem ud og lad dem køle helt af på en bagerist.
Citroncreme
Smelt smørret sammen med citronskal og citronsaft. I en anden gryde piskes æggeblommer, æggehvider og sukker godt sammen. Tilsæt den varme smørblanding lidt af gangen. Varm blandingen op ved jævn varme unden konstant omrøring. Efter 3 – 5 minutter begynder den at tykne. Fordel cremen på de afkølede tærtebunde og stil i køleskabet i mindst 1 time.
Marengs – Lige før serveringen
Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs, det tager omkring 5 minutter. Fordel marengsen på tærterne. Jeg gjorder det med en sprøjtepose, men du kan også gøre det med en ske. Grill tærterne øverst i ovnene med ovnlågen åben. Marengsen skal kun tage lidt farve, så hold godt øje. Servere de fine citrontærter med marengs med det samme.
– Velbekomme –

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et smut til København