Er du afhængig af de sociale medier

Gæsteblogger – Helenes sunde køkken

Hej mit navn er Helene Sprogøe bedre kendt som Helenes sunde køkken 🙂 Jeg har fået æren af at være gæste blogger, her på Christinas blog, og sikke en ære. Jeg er uddannet ernæringsassistent og elsker at lave ’sunde opskrifter’. I dette indlæg vil jeg dele et par af mine ynglings opskrifter med jer. I vil kunne finde mange flere opskrifter på min blog: http://helenesprogoe.dk.


En af mine ynglings opskrifter er helt klart mine sundere romkugler, som er nemme at lave. Brug 10 minutter i køkkenet og VUPTI, så har du ’sundere romkugler’, som kan bruges til aftensnack, mellemmåltid eller til fødselsdage.helenes sunde køkken For at lave dem skal du kun bruge 6 ingredienser.
Til 6 stk.
20 juicy dadler
2 spsk peanutbutter (kan undlades)
2-3 spsk vand
6 spsk havregryn
3  spsk bagekakao
3-4 tsk rom essens
Pynt:
50 g tivoli krymmel eller kokosmel
Fremgangsmåde:
Put alle ingredienserne i din foodprocessor.
Blend  det ind til det samler sig. Hold lidt igen med vandet.
Hvis trøffeldejen bliver for klistret, så tilsæt lidt flere havregryn.
Del trøffeldejen i 6 lige store dele.
Rul romkulgerne og rul dem i tivoli krymmel eller kokosmel.
De må gerne så på køl i en times tid, så de kan stå og sætte sig lidt.
Derefter er de klar til servering, og hvis du har børn, så er jeg sikker på, at de vil elske at få sådan en til disney sjov.helene2Find flere opskrifter på sundere søde sager på min app: applink.dk/hsk
Hvis du afprøver dem og deler et billede et billede på instagram, så hashtag #helenessundekøkken. Så deler jeg måske dit billede.
– Velbekomme –


En anden opskrift som jeg er ret vild med, er mine mælkesnitter. Der er rigtig mange der har prøvet dem. Mange er kommet med rigtig meget ros til opskriften 🙂
Her er mit forslag til ’sundere’ mælkesnitter, som du kan lave til dine børns eller din egen madpakke. De kan og så bruges til en lækker lille aftensnack. Som Win Win er de Glutenfri og Fri  for raffineret sukker og de kan laves laktosefri og så.
helene3Kagen:
2 æg.
1 æggehvide.
30 g zero melis eller sukrin melis.
1 tsk bagepulver.
35 g. Affedet mandelmel.
1 spsk bagekakao.
Fyldet:
1 dl soya piskefløde eller cremefine 19% eller alm. 38% piskefløde
80 g flødeost. (Jeg bruger philidelphia light 11%) eller laktosefri smøreost hvis de skal være laktosefri .
1-2 spsk honning.
(Hvis der ikke er nok fyld, så lav dobbelt portion)
Fremgangsmåde:
Pisk æg og æggehvider luftige med zero melis.
Pisk derefter mel, bagepulver og kakao i.
Fordel dejen ud på et stykke bagepapir, så tyndt som muligt.
Bag det i alm. ovn ved 175 grader i 8-10 min
Tag kagen ud af ovnen når den er færdig, læg bagepapiret op ad, og læg et fugtigt viskestykke over bagepapiret, så det er til at få af efter lidt tid.
Fyldet
Pisk fløden stiv.
Vend derefter osten og honningen i fløden.
Stil fyldet på køl i 1 times tid, så det kan stå og samle sig.
Samling
Del kagen i 2 lige store stykker, (du kan bruge en lineal til hjælp)
Smør honning massen på en af bundene
Læg den anden bund oven på, og skær 5-6 mælkesnitter.
Pak dem ind i folie eller film.
Så de kan være klar til ungernes madpakke.
-Velbekomme-


Find ernæringsberegning og flere opskrifter på min App – min app indeholder snart 100 opskrifter på sundere alternativer til søde sager. Tryk på linket her og læs lidt mere om den herAlle opskrifter på min app er glutenfri og fri for raffineret sukker. Derudover indeholder alle opskrifter ernæringsberegning.
Hvis i vil have flere af mine opskrifter. Så find min blog HER
Tak til Christina fordi jeg måtte dele et par opskrifter til jer, her på hendes blog 🙂 Jeg vil smutte igen 🙂 Besøg endelig min blog eller min instagram Helenes_sunde_koekken.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Er du afhængig af de sociale medier