Vi har bestilt sommerferie

Regler som vi blogger skal følge

Der kommer desværre ikke nogen video i dag, eftersom det jeg havde optaget blev slettet. Men derimod har jeg et indlæg til jer, der handler lidt om de regler vi blogger skal følge, når det kommer til sponsoreret indlæg, reklamer og reklame-links. Det er nemlig sådan, at der snart kommer lidt flere regler, og forbrugerombudsmanden vil holder et lidt skarpere øje med, hvad vi blogger laver.glenn-carstens-peters-203007Som blogger er jeg så utrolig privilegeret, at jeg får tilsendt en del gaver fra PR bureauer, hvilket jeg er så taknemlig for. I den forbindelse tester jeg rigtig mange produkter, og hvis det er noget jeg kan lide, så vil jeg med glæde dele det med alle jer søde læsere. Samtidig er det også super vigtigt for mig at slå fast, at jeg aldrig ville promovere nogle produkter jeg ikke kunne stå inde for, eller ikke kan lide. Og hvis der er et produkt jeg ikke kan lide, så siger jeg det også. Det er også derfor jeg i forbindelse med for eksempel hårprodukter, skønhedsprodukter eller hudpleje skriver, at man skal være opmærksom på, hvilken type hud eller hår man selv har, eftersom vi alle er forskellige.

I forbindelse med de regler vi blogger skal følge, synes jeg det er vigtigt, at jer der læser med, ved hvorfor der står ”reklame”, ”sponsoreret” eller ”reklame-links” på blogindlæg men også Facebook, instagram og youtube. Måske nogle af jer ved, hvordan reglerne er og andre gør måske ikke. Førhen når jeg for eksempel linkede til noget tøj, sko eller andet stod der ”Indlægget indeholder affiliate-links”, dette godtages ikke mere og derimod skal der øverst i indlægget stå ”reklame-links” som jeg for eksempel har gjort her. Opslag på facebook og instagram, vil være markeret med enten ”reklame” eller ”annonce”, hvis produktet eller produkterne er sendt som gave. Hvis der er tale om et indlæg, hvor jeg er blevet betalt penge, vil der på både instagram, facebook, youtube, snapchat og her på bloggen stå sponsoreret indlæg i samarbejde med ”virksomhedens navn”.

Der hvor jeg selv synes det kan være lidt svært med reglerne er, hvis jeg for eksempel laver et indlæg omkring måneds favoritter, og et af de produkter jeg nævner er sendt fra et PR bureau, så skal indlægget mærkes med ”reklame” / ”annonce”, selvom det slet ikke er alle produkterne der er ”reklame”. Derfor vil I nok støde på indlæg eller instagram billeder, hvor der for eksempel vil stå ”produktet fra sanex er sendt som gave”. Det var lidt om de regler vi blogger skal følge, og hvorfor der står som der gør her på min blog og mine andre sociale medier. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvad I som læsere tænker når I ser et indlæg hvor der står ”reklame”, ”sponsoreret” eller ”reklame-links”? Så smid gerne en kommentar og ellers er I selvfølgelig også velkommen til at smide mig en mail.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har bestilt sommerferie