Opdater din forårsgarderobe

Cheesecake med hvid chokolade og lime

Jeg havde for en uges tid siden, inviteret to af pigerne fra studiet på besøg til lidt hygge. Det var så hyggeligt, bare at sidde og kunne snakke om alt fra studierelateret ting til private ting. De kom forbi klokken et til kaffe, te og kage, og inden vi havde set os om var klokken allerede lidt over fem. Men som man siger, tiden går hurtigt når man er i godt selskab. Jeg havde lavet en lækker cheesecake med hvid chokolade og lime, som I her får opskriften på.p3311415 Cheesecake med hvid chokolade og limep4011482 p3311394 p3311368 p4011487 p3311421

Opskrift på cheesecake med hvid chokolade og lime

Du skal bruge
100 g. Mandelmel
2 spsk. Sukker (Jeg brugte denne fra Easis)
½ tsk. Vaniljepulver
4 spsk. Flydende margarine
170 g. Hvid chokolade
2 bæger pasteuriserede æggeblommer
350 g. Philadelphia light (svarer til 1 1/2 pakke)
3 økologiske lime
2 bæger pasteuriserede æggehvider


  Sådan gør du
Bland mandelmel, sukker, vaniljepulver sammen med den flydende margarine. Fordel dejen i et tærtefad med en diamater på 21 cm. (du kan også bruge en springform med en diameter på 19 cm.) Tryk dejen fast og prik med en gaffel i bunden. Bunden bages ved 160 grader varmluft i 20 – 25 minutter. Når bunden er bagt færdig lader du den køle af, imens kan du lave chokoladefyldet. Smelt chokoladen i et vandbad. Lad chokoladen køle lidt af og pisk æggeblommerne i. Pisk herefter philadelphia og limsaften fra 2 limfrugter + skal i lidt af gangen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Hæld blandingen over den afkølede bund og lad kagen stå i fryseren et par timer. Min stod i 4 timer, hvilket ikke helt var nok. Den fik lov at stå natten over i køleskabet og dagen aften stod den rigtig fint. Kagen kan derfor med fordel laves dagen før. Inden servering kan kagen pyntes med lidt revet lime skal.
– Velbekommen –

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdater din forårsgarderobe