Bagt grød med bær og nødder

Cheesecake med hvid chokolade og lime

p3311415 Cheesecake med hvid chokolade og limeJeg havde for en uges tid siden, inviteret to af pigerne fra studiet på besøg til lidt hygge. Det var så hyggeligt, bare at sidde og kunne snakke om alt fra studierelateret ting til private ting. De kom forbi klokken et til kaffe, te og kage, og inden vi havde set os om var klokken allerede lidt over fem. Men som man siger, tiden går hurtigt når man er i godt selskab. Jeg havde lavet en lækker cheesecake med hvid chokolade og lime, som I her får opskriften på.p4011482 p3311368 p4011487

Opskrift på cheesecake med hvid chokolade og lime

Du skal bruge

  • 100 g. Mandelmel
  • 2 spsk. Sukker (Jeg brugte denne fra Easis)
  • ½ tsk. Vaniljepulver
  • 4 spsk. Flydende margarine
  • 170 g. Hvid chokolade
  • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 350 g. Philadelphia light (svarer til 1 1/2 pakke)
  • 3 økologiske lime
  • 2 bæger pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

  1. Bland mandelmel, sukker, vaniljepulver sammen med den flydende margarine.
  2. Fordel dejen i et tærtefad med en diamater på 21 cm. (du kan også bruge en springform med en diameter på 19 cm.) Tryk dejen fast og prik med en gaffel i bunden.
  3. Bunden bages ved 160 grader varmluft i 20 – 25 minutter. Når bunden er bagt færdig lader du den køle af, imens kan du lave chokoladefyldet.
  4. Smelt chokoladen i et vandbad. Lad chokoladen køle lidt af og pisk æggeblommerne i.
  5. Pisk herefter philadelphia og limsaften fra 2 limfrugter + skal i lidt af gangen.
  6. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
  7. Hæld blandingen over den afkølede bund og lad kagen stå i fryseren mindst 6 timer.
  8. Inden servering kan kagen pyntes med lidt revet lime skal.

Et lille tip: Kagen kan med fordel laves dagen før.

p3311421


Følg bloggen på
BloglovinInstagramFacebookPinterest

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med bær og nødder