Kanelsnurrer – Sundere udgave

5 tips til at spare penge og samtidig passe på miljøet

Dette indlæg er sponsoreret af SE Energi og Klima

Normalt tænker jeg ikke så meget over det med klimaet, fordi det kan være svært, at forhold sig til. Men nogle gange er der bare nogle ting der gør, at jeg tænker lige lidt ekstra over det. Som I måske ved bor jeg i Odense og Odense er faktisk en af de byer, der er i fare for, at blive oversvømmet. Vi bord kun små 200 meter fra Odense Å, og så sent som i dag, gik jeg en dejlig lang tur langs åen. Jeg elsker at gå ture langs åen, men det der er uhyggeligt at tænke på er, at det faktisk kan blive en realitet, at åen vil gå over sine bredder og kan skabe oversvømmelser. Jeg synes det kan være svært at forhold sige til, fordi man ofte tænker ”det sker ikke i min tid”, men det går hurtigere og hurtigere. Jeg har derfor nogle tips, at dele med jer, som vi her hjemme gør brug af. Det er endeligt ikke nogle ting der kræver ret meget, men det er nogle tips, som både kan spare dig for mange penge og samtidig passe på miljøet.linda-xu-185627Tag cyklen eller gå
Vi har ikke en bil, men bruger vores cykler til at komme rundt i byen og til studiet. Hvis vi ikke cykler går vi og ellers har jeg i en periode brugt den offentlige transport. Nu hvor vi går forår og sommer i møde, er det oplagt at snuppe cyklen eller gå rundt til de forskellige ting. Ikke nok med det hjælper miljøet, så får du også en masse motion, vitaminer fra solen og bliver dermed mere frisk og glad.
Drop kødet en gang om uge
Det med at droppe kødet en gang i mellem, er slet ikke så svært som man måske går og tror. Vi laver ofte en omgang wok men en masse lækre grøntsager, nudler, cashewnødder og kokosmælk hvilket er så lækkert og mætter meget mere end man måske lige tror. Hvis I har fulgt med et stykke tid, er jeg selv begyndt, at eksperimentere mere med veganske retter. Jeg har blandet andet delt opskriften på en lækker sød kartoffel med fyld, som du kan finde lige her.
Spar på strøm- og varmeforbrug
Når vi tager hjem i weekenderne eller på ferie, slukker vi altid alt lys, lukker for varmen og slukker elektroniske ting. Vi har I nogle af vores lamper også sparepære. Ved at huske disse små ting, spare man hurtige en del penge. Er men på SU, så er jeg helt sikker på, at jeg ikke er den eneste der gerne vil spare de ekstra penge. Jeg synes også det er vigtigt at sige, at vi alle ikke pludselig skal blive fanatiske omkring klimaet. Men husker man et gøre nogle små ting (som ikke behøver at gå ud over budgettet), så kan man faktisk være med til at gøre for forskel. SE Energi og Klima har på deres Facebook lavet 6 afsnit, hvor de sætter fokus på forskellige emner inden for klimaet. De har fået komikeren Magnus Millang (som I nok kender bedste fra Danish Dynamite) til at medvirke. Det giver en helt anden vinkel på det med klimaet, man får sig både et godt grin og samtidig en viden om, hvad det er der påvirker klimaet. Så hvis I ikke har set nogle af filmene, så vil jeg helt sikkert anbefale, at I går ind og tjekker nogle af dem ud. De har blandet andet lave denne film, hvor de ser hvor langt de kan komme på 18 timer med tog. Hvad er jeres holdning til klima ændringerne og tænker I over det?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer – Sundere udgave