Weekenden tog en uventet drejning

Kanelsnurrer – Sundere udgave

I sidste uge postede Simone Thrane Nielsen (som jeg fornyeligt er begyndt at følge på instagram) et billede af nogle mega lækre kanelsnurrer og endda i en sundere udgave. Så dem måtte jeg selvfølgelig i gang med i weekenden. Det eneste lille problem jeg havde var, at min remonce var blevet en smule for tynd, og derfor fløde ud, men det havde nu ikke den stor betydning, for de smagte stadig super lækkert! Derfor skal I heller ikke snydes for opskriften som kommer her.KanelsnurrerDu skal bruge
Dejen
5 dl. minimælk
50 g gær
1 æg
100 g. Grahamsmel
900 g. Hvedemel
1 ½ spsk. Perfect sød jeg bruger denne fra Easis
½ tsk. Salt
1 tsk. Stødt kardemomme
100 g. Smør
Remonce
200 g. Blødt sør
2 spsk. Perfect sød
3 spsk. Stødt kanelp3191129

Opskrift på kanelsnurrer – Sundere udgave

Sådan gør du
Dejen
Smuldre gæren i en skål og hæld mælken i. Rør gæren ud i mælken og tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen. Jeg tilsatte hvedemelet lidt af gangen, til dejen ikke var klisteret mere, der var ca. 150 gram mel tilbage, men prøve dig frem. Stil dejen lunt og tildækket i ca. 1 ½ time. Ælt dejen igen så den bliver mere fast, og kom hudholdningsfilm omkring dejen. Lad dejen hvile i køleskabet en times tid.
Remoncen
Remoncen er super nem at lave. De 3 ingredienser kommes i en skål og røres sammen med en ske. Det er dog vigtigt, at smøren ikke er for blød, eftersom det var det er gik galt ved mig
Sådan laver du kanelsnurrerne
Rul dejen ud til en firkantet størrelse på ca. 40*60 cm og fordel derefter remoncen på dejen. Derefter folder du dejen sammen på midten, og skærer dejen ud i 3 cm. tykke strimler. Mine de første forsøg så ikke ret kønne ud, men jeg har fundet en fin guide til jer, der viser hvordan I skal snurre dem. Guiden er fra louiogbearnisen.dk, og hvis I elsker mad så tjek hendes blog ud lige her.kanelsnurreTil sidst sættes kanelsnurrerne på en bagplade, med god plads imellem. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Jeg penslede ikke kanelsnurrerne, men det kan du godt gøre hvis du vil. De bages ved 200 grader i 10 -15 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist eller spis dem lune.p3191138

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden tog en uventet drejning