Modeshow i Vero Moda

Om at vælge den rigtig uddannelse

Rigtig mange skal til at vælge uddannelse og ansøgningen for kvote 2 er her om en uge, mere præcis den 15. Marts. Der er så mange forskellige uddannelser at vælge i mellem, og der er så meget fokus på, at vi unge skal skynde os igennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet. Jeg tror der er to grunde til, at det for os unge kan være svært, at finde ud af hvad man skal. Det første er hvor og hvad man skal læse, og det andet er, om man overhovedet er klar.glenn-carstens-peters-203007Der er virkelig mange forskellige uddannelser og ikke mindst mange steder at læse. Og jeg tror det for mange kan være virkelig svært, at finde det helt rette sted. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal læse henne, så synes jeg, du skal benytte dig af de mange åben hus arrangementer der er. Her er der mulighed for, at møde studerende og lærer på uddannelse og få et indblik i, hvad man laver på lige netop den uddannelse. Der er også mulighed for, at komme ud på uddannelserne i nogle dag, så man kan opleve undervisningen samt snakke med lærer og studerende. Jeg var tilbage i 3.g, tre dage på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, hvor jeg hørte om uddannelse som markedsføringsøkonom, og efter det var jeg helt sikker på, at det var det jeg skulle. Jeg har selv været meget i tvivl om, om jeg skulle vælge EAL eller UNI , eftersom det er to forskellige måder at undervisningen fungerer på. Nu kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig ret meget om UNI, eftersom jeg ikke selv har gået der, men kun har snakket med folk der går derude, og ud fra det har det aldrig rigtig tiltalt mig. Undervisningsformen på EAL, hvor der er masser af gruppearbejde, samarbejde med virksomheder, praktik og klasse undervisning har altid været det, der har tiltalt mig. Det er heller ikke alle der er klar til, at starte på en uddannelse lige efter man er blevet student. Jeg synes det er vigtigt, at sige at det er okay at tage et sabatår eller to, hvis det er det man har brug for. Nogle kan måske også have brug for et halvt år, hvilket der også er mulighed for. Jeg har selv en veninde som valgt, at søge ind med vinterstart og dermed havde et halvt år til både at kunne arbejde og rejse. Det havde jeg også selv overvejet, for lige at få en lille pause fra skolen, uden at det skulle være et helt år. Det kan også hjælpe, at tage en snak med en uddannelsesvejleder som kan hjælpe dig med, at finde nogle uddannelser som passer til lige det der interessere dig. Samtidig er det også en god mulighed, at benytte sig af en uddannelsesvejleder, hvis man går med spørgsmål som, hvordan man skal søge, om man skal søge på kvote 1 eller 2, hvilke muligheder man har osv. Jeg håber I kan bruge disse tips til inspiration, hvis I stadig går og er i tvivl om, hvilken uddannelse I skal vælge. Hvad gjorder I for, at finde den helt rigtige uddannelse?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modeshow i Vero Moda