Pølsehorn med kyllingepølser og pesto

Sådan bruger du din studiedag bedst muligt

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21

Efter jeg startede på min uddannelse som markedsføringsøkonom, har vi det man kalder en studiedag. En dag hvor man kan studere hjemme, forberede sig til de kommende fag, samle op på lektier eller mødes med sin studiegruppe for at lave afleveringer eller opgaver. Det er meget forskellige hvornår på ugen vores studiedage ligger, og derfor er det ikke altid, at der er så mange lektier og opgave som skal laves. Nogle gange bruger jeg hele dagen kun på lektier og andre dage burger jeg den på praktiske ting og arbejde. Fælles for dem er dog, at jeg gerne vil nå en masse ting, nu hvor jeg har mulighed for, at være hjemme en hel dag. Derfor tænkte jeg, at jeg ville give jer nogle af mine tips til, at få en god og produktiv studiedag.studiedagPlanlæg din dag
Allerede dagen før planlægger jeg min dag, med hvad jeg skal og skal nå den dag. Jeg sørger også for, at der ikke står mere end 5 – 7 ting på listen til at starte med. Hvis jeg har flere end 7 ting, så begynder det at bliver uoverskueligt, også har jeg tendens til, at foretage de underligeste overspringshandlinger. Derfor 5 – 7 ting på listen og så kan man altid tilføje i løbet af dagen, når du får krydset ting af din liste.
Sov en time ekstra
En af de nemme er, at sove en time ekstra. De dage jeg har studiedag vælger jeg ofte at sove en time ekstra. Jeg står for det meste op klokken 6 de dage jeg skal møde på studiet 8:15, for at kunne nå en god morgenrutine. Men de dage jeg har studiedag, vælger jeg at sove lige det længere til klokken 7 eller 8, eftersom det giver mig det ekstra energi til, at komme igennem dagen og være mere produktiv. Jeg har rigtig mange dage, hvor jeg er i fuld gang hele dagen og aftenen, derfor har jeg virkelig brug for min søvn, også kan en ekstra time en gang eller to om ugen, virkelig gøre en del for mig.
En god og mættende morgenmad
Hvis I har fulgt med her på bloggen, så har jeg flere gange snakket om, at morgenmad er det vigtigste måltid for mig. Jeg elsker at bruge tid på, at tilberede min morgenmad så den kan holde mig fuld af energi og mæt i nogle timer. Jeg prioritere derfor min tid således, at jeg kan nyde min morgenmad og drikke en kop te, inden at jeg skal i gang med dagens opgaver. Hvis du mangler lidt inspiration til morgenmaden har jeg blandet andet lavet opskrifter på chiagrød, hjemmelavet granola eller måske en lækker omelet med spinat og hytteost.p2070712Gode snack
I løbet af dagen er det også vigtigt, at spise noget som giver dig energi. Nogle gode snack er derfor et must for mig. Jeg fik i sidste uge en snackboks ind af døren fra Verdesnackbox, hvor den veganske chokolade med nødder er fra. Jeg har lavet et indlæg omkring Verdesnackbox som I kan læse her. Hvis I allerede kender til konceptet og gerne vil prøve sådan en boks, så er det sidste dag i dag, at I med koden CHRISTINA kan få 20% på jeres næste bestilling. Jeg elsker at spise, men til gengæld er jeg mega dårlig til at få nok vand i løbet af en dag, så jeg prøver at have en flaske stående fremme så jeg på den måde, minder mig selv om, at drikke noget mere. Jeg bruger ofte min shaker, hvor jeg ved der er 500 ml. i, så jeg kan holde styr på, hvor meget vand jeg har drukket, og hvor meget jeg mangler.
Husk den lille pause
Sidst men ikke mindst, er det også vigtigt at holde nogle små pauser og få energi til hjernen, det kan være en gåtur i den friske luft, en omgang træning, en snak med en god veninde eller 15 minutter med benene oppe, hvor du drikker en god kop te eller kaffe og ikke skal tænke på andet, end at slappe af. Jeg håber I kunne bruge nogle af de her tips til, at får mest muligt ud af jeres studiedage eller fridage. I er også velkommen til, at del jeres tip til, hvordan I får mest ud af jeres studiedag.

Et andet godt tip er at bruge dagen til at få lidt ekstra undervisning med en dygtig privatunderviser. Hos GoKarakter kan du få tilpasset et forløb som passer lige til dig og dine behov. Kontakt GoKarakter og få lektiehjælp her.

6 kommentarer

 • Christina Holm Svarer

  Sådan gjorder jeg nemlig også selv før, og det ente med jeg altid fik udskudt halvdelen af de ting jeg ville 🙂
  Men dette fungere super for mig 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kommer alt for tit til at lave verdens længste ‘to do’ liste når jeg har en dag hjemme. Så det hele ender med at blive uoverskueligt og helt stressende at være hjemme. God ide kun at skrive max 7 ting på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Holm Svarer

  Det er nemlig helt korrekt! 😉
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg husker godt studiedagene – snacks, riglig kaffe og et break med frisk luft er bare key 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Holm Svarer

  Jeg er glad for at høre, at du kan gøre brug af rådene 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for gode råd, dem kan man altid bruge .-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehorn med kyllingepølser og pesto