Sådan kommer du igennem eksamensperioden

Det er okay at sige nej

be-yourselfI dag skal det handle om det, at sige nej og sige fra. Da jeg var til hypnoseterapi, kunne Jette som skulle hypnotisere mig mærke, at jeg var en person der havde svært ved, at sige nej og gjorder meget for, at gøre andre glade og nogle gange glemte mig selv. Og det er også rigtigt, jeg har det tit dårligt med, at sige nej til ting både fordi jeg føler jeg går glip af noget og fordi jeg er bange for at skuffe og gøre folk sure. Jeg har, når jeg tænkte tilbage kunne se, at nogle af de ting jeg sagt ja, og som jeg måske slet ikke havde lyst til at sige ja til, har gjort mere skade end gavn. Men man bliver jo ikke et dårligere menneske af, at sige fra engang i mellem tværtimod viser man bare, at man også husker at tænke på sig selv. Nogle gange kan et nej faktiske ende med, at blive positivt. Så sent som sidste uge, lavede Celina som også blogger her på Looklab og jeg, nogle videoer til vores blogge. Jeg havde til at starte med det lidt dårligt med, at skulle spørge Celina om hun ville klippe de to film sammen, fordi jeg viste hvor meget arbejde hun havde her i december. Men det var der slet ikke var nogen grund til. Celina sagde selv, at hun rigtig gerne ville sidde og klippe dem sammen og det slet ikke gjorder hende noget. Noget som jeg selv havde gjort til et større problem, viste sig slet ikke, at være det. Jeg prøver derfor, at når jeg bliver stillet over for en opgave eller andet, sørger jeg for at mærke efter en ekstra gang, om det nu også er noget jeg vil og føler jeg kan nå og ikke mindste også har tid til. Den eneste som blive skuffet eller ked af det, er ofte dig selv og slet ikke dem du siger fra overfor. Der vil altid være situationer, hvor man kan komme til, at gøre nogle ked af det, men oftes er det dig selv som betaler prisen. Det jeg gerne vil have, at I skal huske på er, at det er okay at sige nej engang i mellem, hvis man føler man hverken har tid eller overskud. Husker I at sige nej engang i mellem?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kommer du igennem eksamensperioden